Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Marin

Stärk din konkurrenskraft i marinindustrin

Utmanande tider och hård konkurrens sätter fokus på kostnadsminskning och effektiv drift i det marina segmentet. Vår erfarenhet är att lönsamheten stärks genom att fokusera på låga totala kostnader och att en omfattande strategi för produktupphandling ökar konkurrenskraften.Vi förbättrar våra kunders vardag och stärker deras konkurrenskraft. Vårt breda produktsortiment, tekniska expertis och goda logistiklösningar är nyckelfaktorer.

Kontakta oss

Har du frågor eller önskar mer information?

Karl Johansson
KAM Key Account Manager

Mejl: karl.johansson@solar.se
Mobinr: +46 725 42 11 66 

 

Mejla Karl

Vi har över 1100 olika marina leverantörer

Vi har över 1100 olika marina leverantörer som genom ett omfattande leverantörsnätverk garanterar ett brett och solid sortiment. Kända varumärken, liksom nischleverantörer relaterade till sjöfartsindustrin och underleverantörer inom den marina industrin, representeras av oss. Vi levererar produkter inom el, automation, pneumatik och verktyg.

Sortimentet består av typiska havsprodukter som fartygskablar, industrikablar, verktyg, skyddsutrustning, belysning samt osäkra reservdelar som PLC, sensorer, kontroller och entreprenörer som säkerställer hög tillförlitlighet.Vårt distributionssystem och lagerstruktur är anpassad till det marina segmentet, vilket garanterar tillgänglighet till ett brett sortiment av produkter.

Gå till e-handeln

Industrikomponenter, nytt brett sortiment

Vi erbjuder dig ett nytt brett sortiment med kullager, rullager, kilremmar, hydraulik, motorer och pneumatik.

Läs mer och handla

Vi digitaliserar försörjningskedjan

Det norska företaget Odfjell Drilling behövde en leverantör och affärspartner med en digital inställning, en innovativ strategi och betydande kunskap om deras verksamhet. Därför valde de Solar.

 

 

Läs om lösningen

Pålitliga leveranser av hög kvalitet

Vi vet hur viktigt det är att du får leveranserna vid rätt tidpunkt, på rätt plats och att produkterna är av hög kvalitet. Vårt breda utbud av logistiklösningar säkerställer att vi alltid hittar den bästa lösningen för dig. Med 97% leveranssäkerhet garanterar Solar att du får dina varor dit du behöver dem, när du behöver dem.

Upptäck våra tjänster

Vi kan kabel

Vår långa erfarenhet inom det marina segmentet garanterar dig som kund ett professionellt och snabbt sortiment. Vi samarbetar med norska och europeiska kabelfabriker och har en lång tradition att leverera kablar till fartyg i krävande vatten. Våra kabelexperter är medvetna om branschens utmaningar och ständigt föränderliga behov och har ett ständigt fokus på att erbjuda mer kostnadseffektiva kablar. Detta görs vanligtvis genom anpassade hybridkablar som reducerar installationstiden betydligt. Solars produktsortiment, expertis, erfarenhet och leverantörsnätverk säkerställer att du som kund får tillgång till det du behöver när du behöver det!

Gå till e-handeln

Solar Webshop, din allt-i-ett-butik till sjöss

Vår webbutik kan du med fördel använda som ett uppslagsverk när du letar efter produkter. Du kan också skapa favoritlistor och få förslag på relaterade produkter. För större projekt har vi paketerade lösningar. 

Gå till e-handeln och handla

Solar Mobile, nära till reservdelar

Med vår smarta app ryms hela vårt sortiment i mobilen. Om något måste bytas ut eller när du söker reservdelar kan du snabbt lägga in en order och beställa leverans till lämplig leveransplats.   

Läs mer och ladda ner vår app

Skandinaviskt samarbete

Solar har en skandinavisk inställning till det marina segmentet. Vi samverkar mellan länder för att ge dig det bästa och största möjliga kunderbjudandet. Detta garanterar våra kunder snabb tillgång till resurser och produkter. Om du vill veta mer om vårt skandinaviska företag kan du kontakta Karl Johansson, KAM Key Account Manager.

Mejla Karl

Ekonomiska utmaningar och tuff konkurrens

I en tuff bransch är det viktigt att driva verksamheten optimalt och undvika kostsamma köpprocesser och onödiga kostnadsposter. Fler och fler spelare ser värdet av att implementera smartare lagringslösningar, konsolidera leverantörer och skräddarsy logistik. En undersökning som genomfördes av Dansk Industri 2018 avslöjade att många ser på kostnader som ett av de största tillväxtbarriärerna. Ett resultat som vi tror gäller för de flesta företag. Vi finner att inköpsavdelningen är en viktig del av företagets totala konkurrenskraft, med möjligheter att förbättra kärnkraften och stärka lönsamheten i verksamheten. Råvaror, hyror och löner är stora, tunga föremål som kan vara komplexa och utmanande att vidta åtgärder inom. Som ett resultat är det önskvärt att hitta andra enklare men lika användbara åtgärder. Vi måste hitta ett nytt värde som kan stärka slutresultatet. Det är här en total kostnad för äganderätt kan bidra till betydande besparingar.

Sänk totalkostnaderna med TCO

Ett effektivt sätt att sänka totalkostnaden, TCO Total Cost of Ownership, är att anlita färre leverantörer. Då minskar kostnaderna för både frakter, godsmottagning, beställningar, fakturaadministration och relationskostnader. Vi har verktygen som ger dig en överblick på hur just din totalkostnad ser ut och svaren på hur den kan sänkas.

Läs mer om TCO
Frigör

12%

Arbetskapital

Med en TCO-strategi kan du frigöra resurser att använda till alternativa arbetsuppgifter.

Reducera

15%

Konsumtion

Bättre kontroll minskar onödig användning av material.

97%

Leveranssäkerhet

Transparens gör det möjligt för din inköpspartner att garantera produkterna när du behöver dem.

Sänk

30%

Administration

Minimera tiden du använder till beställning, fakturering och orderhantering.

Inköp av arbetskläder online

Som kund hos Solar kan du samla alla dina köp av dina anpassade arbetskläder hos oss. Med ett log in till Mascots Smart Store får du tillgång till fullständig översikt av utbud, beställningar och fakturor. 

Läs mer


Vi har det mesta du behöver inom kabel. Solar Cable är ett brett sortiment av kablar som täcker upp de flesta tänkbara behov och utmaningar som du möter varje dag. Vårt breda och djupa erbjudande har skapats av den verklighet som du möter i ditt arbete. Vår logistik, erfarenhet och kompetens får du på köpet.

Sänk elkostnaderna med Solar Light ombord. I vårt belysningssortiment hittar du LED-lampor som sänker elkostnaderna ombord. Här finns även en stor mängd armaturer. Och med DIALux, ett CAD-verktyg för professionell belysningsplanering, kan du göra ljusberäkningar i alla delar av fartyget. 

läs mer om solar light

Solar Plus, lagerprodukter till bra pris. Ett helt sortiment av särskilt utvalda vardagsprodukter och förbrukningsartiklar som alltid finns i lager. 

Handla Solar plus

Behöver du hjälp?

Ring 0771-111 100 -  En kontaktväg för alla dina ärenden.

Oavsett om du behöver hjälp med att lägga order, få teknisk rådgivning eller hjälp med returer och reklamationer så finns vi där för dig. Du kan även kontakta oss på kundcenter@solar.se

Öppettider mån - fre: 07.00-16.30

 

kontakta kundcenter