Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Vi digitaliserar försörjningskedjan

Odfjell Drilling

 

 

 

 

 

 

 

Under de tio senaste åren har Odfjell Drilling skickat sina dagliga beställningar med e-post till Solar. Med ett nytt digitalt samarbete kan borrföretaget nu utnyttja fördelarna med Solars e-handel.

- Vårt ERP-system integreras med Solars e-handel, vilket underlättar för inköpsavdelningen. Vi kan minska transaktionskostnaderna och öka effektiviteten", förklarar Johnny Kristensen, Advisor GBS-SCM, Odfjell Drilling.

Leveranstiden är helt avgörande under både land- och havsbaserade projekt. Med snäva deadlines kan det bli dyrt och tidsödande om gods försenas. Ingenjörerna kanske bara är tillgängliga under en viss tid, och om godset inte kommer fram i tid måste man ta fram en alternativ tidtabell. Men i framtiden kommer både leveranstiden och lagret vara tillgängliga i digitalt format.

Solar fick också i uppdrag att leverera landbaserad projektsupport. Supporttjänsterna är bland annat ett dedikerat projektsupportteam och en digitaliserad konstignationslagerlösning under större projekt och Special Periodic Surveys (riggprojekt som krävs av klassificeringssällskapen).

- Det är också viktigt för oss alltid kunna komma åt produktinformation och certifikat, särskilt när vi hanterar farliga föremål. Den nya digitala lösningen innebär att de alltid är lätta att komma åt", förklarar Johnny Kristensen, som ser Solar som en innovativ och digital affärspartner med moderna lösningar.

Förbättrad logistik

Odfjell Drilling investerar också i innovativa digitala lösningar för transparenta, rationella och kostnadseffektiva försörjningskedjor. De prioriterade leverantörerna bjuds in att delta i utvecklingen av en ny lösning. Målet är att förkorta tiden och minska kostnaderna i hela processen, från inköpsorder till godsmottagning. Solar är för närvarande ett av få företag som har bjudits in att leverera ett koncepttest.

- Vi är övertygade om att det här kommer att bli vårt nya och kostnadseffektiva sätt att hantera våra havsbaserade verksamheter", säger Johnny Kristensen.

- Våra digitala lösningar ger Odfjell Drilling bättre översikt. Ständig tillgång till företagets fullständiga katalog, priser och relevant dokumentation ökar effektiviteten och leder till ekonomiska besparingar", säger Egil Finshus, Sales Manager, Offshore and Marine, Solar.

Om Odfjell Drilling
Odfjell Drilling är ett ledande internationellt borr- och ingenjörsföretag. I nästan fem decennier i branschen har Odfjell Drilling positionerat sig som en borroperatör i världsklass i några av de mest utmanande naturliga miljöerna på planeten. Företaget är baserat i Norge med verksamhet över hela världen.