CENTURY P475

En hyllning till det skandinaviska designarvet från 1900-talet. Denna pendelarmatur tar ljusdesignen till den nya tidseran.

 

 

Köp här
Solar grundades för 100 år sedan och började sin verksamhet med elmätare och partihandel med elektriska artiklar för att ganska snart nå en av sina största framgångar, SOLAR-lampan.

Nu, ett sekel senare, finns Solar i fem länder som ett stort sourcing- och serviceföretag inom en mängd olika områden. En pålitlig och integrerad leverantörskedjepartner som tillämpar bästa praxis i alla typer av installationsprojekt.

Solar firar sina första hundra år och lanserar den nya pendelarmaturen CENTURY P475.

Genom att kombinera det bästa av teknik och design har det skapats en unik pendelarmatur med en optimal färgåtergivning. I denna armatur kan du känna ljuset dansa genom den vackra genomskinliga skärmen och ytan på prismorna. CENTURY P475 är effektivt utformad för att ge ett elegant omgivande sken till rummet, förutom ett direkt ljus, är den givetvis dimbar.
Fascination för ljus var avgörande för denna design. Denna armatur förverkligades i ett nära samarbete med Solar Light, Linea Light, en ledande tillverkare från Italien, och Alexiou & Tryde Design.

Från start arbetade alla inblandade passionerat för att förverkliga och slutligen presentera ett stycke historia i denna pendelarmatur.

Alexiou & Tryde Design har arbetat med ljus sedan 2005. I kombination med deras entusiasm för ny teknik och hantverk har de nyfiket utvecklat belysningsteknik och kreativa sätt att tillämpa den i armaturer. De kombinerar på ett vackert sätt estetik och funktionalitet för att ge användarna högklassiga ljusförhållanden.
/globalassets/shared/concepts/solar-light/solarlight_centuryp475_video_web.gif
”För oss var det viktigt att säkerställa ett behagligt ljus som inte bländar, utan fungerar för alla ändamål. Armaturen och ljuskällan är utformade tillsammans för att optimera ljuset och minska energiförbrukningen. Du kan uppnå samma ljus- och färgåtergivning med LED som glödlampa, om du använder den rätt. Det är tanken bakom CENTURY P475.” DESIGNER JACOB WILLER TRYDE"Solar has previously designed and produced its own luminaires, and with the Century P475 we are resuming the craft. We are launching a quality pendant luminaire that is aimed at private homes, workplaces and institutions that want a beautiful, stylish and functional lighting. It is very discreet when turned off, but comes on with a surprisingly good light when turned on. The Century P475 is classic, stylish and modern at the same time."


Stig Gejl, Product Market Manager
Solar Light

/globalassets/shared/concepts/solar-light/century_tech_data_.jpg

Teknisk data

Pendelarmatur med dubbla ljusutsläpp för inomhusbruk.

Den varmvita LED-ljuskällan består av 36 LED-moduler med färgtemperatur 2700K, CRI 90.

Stommen är tillverkad av aluminium och har en nickelfinish; diffusorn är gjord av pmma; monteringsramen är gjord av järn, med en nickelfinish, behandlad med galvanisering.

Den totala effekten är 20W. Inklusive kabel på 3m.
Enheten har skyddsklass I och monteras i taket. Kapslingsklass IP20 och totalvikt: 1800g.

Uppfyller standarden EN 60598-1 och dess specifika bestämmelser.

Kontakta oss

Vi lanserar en kvalitetslampa som riktar sig till privata hem, arbetsplatser och institutioner.

Om du behöver veta mer, vänligen kontakta oss via e -post info@solarlight.se eller per telefon: 0771-111 100