Marin

Stärk din konkurrenskraft i marinindustrin

Utmanande tider och hård konkurrens sätter fokus på kostnadsminskning och effektiv drift i det marina segmentet. Vår erfarenhet är att lönsamheten stärks genom att fokusera på låga totala kostnader och att en omfattande strategi för produktupphandling ökar konkurrenskraften.Vi förbättrar våra kunders vardag och stärker deras konkurrenskraft. Vårt breda produktsortiment, tekniska expertis och goda logistiklösningar är nyckelfaktorer.

Kontakta oss

Har du frågor eller önskar mer information?

Karl Johansson
KAM Key Account Manager

Mejl: karl.johansson@solar.se
Mobinr: +46 725 42 11 66 

 

Mejla Karl

Vi har över 1100 olika marina leverantörer och vårt omfattande leverantörsnätverk garanterar ett brett och solid sortiment. Kända varumärken, liksom nischleverantörer relaterade till sjöfartsindustrin och underleverantörer inom den marina industrin, representeras av oss.Vi levererar produkter inom el, automation, pneumatik och verktyg.

Sortimentet består av typiska havsprodukter som fartygskablar, industrikablar, verktyg, skyddsutrustning, belysning samt osäkra reservdelar som PLC, sensorer, kontroller och entreprenörer som säkerställer hög tillförlitlighet.Vårt distributionssystem och lagerstruktur är anpassad till det marina segmentet, vilket garanterar tillgänglighet till ett brett sortiment av produkter.

Sänk totalkostnaderna med TCO

Ett effektivt sätt att sänka totalkostnaden, TCO Total Cost of Ownership, är att anlita färre leverantörer. Då minskar kostnaderna för både frakter, godsmottagning, beställningar, fakturaadministration och relationskostnader. Vi har verktygen som ger dig en överblick på hur just din totalkostnad ser ut och svaren på hur den kan sänkas.

Frigör

12%

Arbetskaptial

Med en TCO-strategi kan du frigöra resurser att använda till alternativa arbetsuppgifter.

Reducera

15%

Konsumtion

Bättre kontroll minskar onödig användning av material.

97%

Leveranssäkerhet

Transparens gör det möjligt för din inköpspartner att garantera produkterna när du behöver dem.

Sänk

30%

Administration

Minimera tiden du använder till beställning, fakturering och orderhantering.

Industrikomponenter, nytt brett sortiment

Vi erbjuder dig ett nytt brett sortiment med kullager, rullager, kilremmar, hydraulik, motorer och pneumatik.

Läs mer och handla

Pålitliga leveranser av hög kvalitet

Vi vet hur viktigt det är att du får leveranserna vid rätt tidpunkt, på rätt plats och att produkterna är av hög kvalitet. Vårt breda utbud av logistiklösningar säkerställer att vi alltid hittar den bästa lösningen för dig. Med 97% leveranssäkerhet garanterar Solar att du får dina varor dit du behöver dem, när du behöver dem.

Upptäck våra tjänster


Vi har det mesta du behöver inom kabel. Solar Cable är ett brett sortiment av kablar som täcker upp de flesta tänkbara behov och utmaningar som du möter varje dag. Vårt breda och djupa erbjudande har skapats av den verklighet som du möter i ditt arbete. Vår logistik, erfarenhet och kompetens får du på köpet.

Sänk elkostnaderna med Solar Light ombord. I vårt belysningssortiment hittar du LED-lampor som sänker elkostnaderna ombord. Här finns även en stor mängd armaturer. Och med DIALux, ett CAD-verktyg för professionell belysningsplanering, kan du göra ljusberäkningar i alla delar av fartyget. 

läs mer om solar light

Solar Plus, lagerprodukter till bra pris. Ett helt sortiment av särskilt utvalda vardagsprodukter och förbrukningsartiklar som alltid finns i lager. 

Gå till webshop och handla Solar plus

Solar Webshop, din allt-i-ett-butik till sjöss

Vår webbutik kan du med fördel använda som ett uppslagsverk när du letar efter produkter. Du kan också skapa favoritlistor och få förslag på relaterade produkter. För större projekt har vi paketerade lösningar. 

Gå till webshop och handla

Solar Mobile, nära till reservdelar

Med vår smarta app ryms hela vårt sortiment i mobilen. Om något måste bytas ut eller när du söker reservdelar kan du snabbt lägga in en order och beställa leverans till lämplig leveransplats.   

Läs mer och ladda ner vår app

Behöver du hjälp?

Ring 0771-111 100 -  En kontaktväg för alla dina ärenden.

Oavsett om du behöver hjälp med att lägga order, få teknisk rådgivning eller hjälp med returer och reklamationer så finns vi där för dig.  Du kan även kontakta oss på kundcenter@solar.se

Öppettider mån - fre: 07.00-16.30

 

kontakta kundcenter