Rekryteringsprocess

Vår ansöknings- och introduktionsprocess är enkel och vi kommer att hålla dig uppdaterad hela vägen.

Lediga tjänster

Vi är fast beslutna om att ge dig en bra start på ditt nya jobb, eftersom vi vet att en bra start kommer att ge både välbefinnande och motivation och utgöra den bästa grunden för din framgång. När du lyckas så lyckas vi. Det är därför vi har ett onboardingprogram under de första 12 månaderna. Se programmet som PDF (på engelska).

Rekrytering

 • Skicka in din ansökan

  Skicka in din ansökan

  Du ansöker via vårt rekryteringssystem online och får en bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. HR och rekryterande chef läser din ansökan. Vi bjuder in de mest aktuella kandidaterna till en inledande intervju fortlöpande eller strax efter sista ansökningsdag.

 • Första intervjun

  Första intervjun

  Den första intervjun är din chans till att ge oss ytterligare information om dig själv och din motivation till att söka jobb hos oss. Samtalet är vår möjlighet till att lära känna dig bättre och utvärdera om du matchar den lediga anställningen och Solar.

 • Tester

  Tester

  Vi kan be en kandidat att genomgå ett eller flera tester. Testerna är internetbaserade och görs mellan den första och andra intervjun. Du får återkoppling på dina testresultat under andra intervjun.

 • Andra intervjun

  Andra intervjun

  Vi bjuder in de kvarvarande kandidaterna till en andra intervju. Om inte processen kräver ytterligare intervjuer kommer beslut om vem som erbjuds tjänsten att fattas kort därefter. Alla kandidater kommer att få information om resultatet.

Onboarding

 • Anställning

  Anställning

  Grattis! Jobbet är ditt. När du har signerat kontraktet är du klar för att påbörja en ny resa tillsammans med oss.

 • 0-2 månader

  0-2 månader

  Din första dag på jobbet kommer du att tilldelas en fadder. Denna person kommer att hjälpa dig hitta rätt och vara tillgänglig för att svara på frågor. Din fadder kommer att visa dig runt och hålla dig sällskap tills du blir bekant med fler kollegor. Du kommer att träffa din avdelning, andra kollegor och få en introduktion till våra IT-system.

 • 3-6 månader

  3-6 månader

  Vi kommer säkerställa att du har blivit ordentligt introducerad för hela organisationen. Vi säkerställer också uppföljning för att se om du har några frågor eller om något hindrar dig från att känna dig trygg och motiverad.

 • 6-12 månader

  6-12 månader

  Vid denna tidpunkt hoppas vi att du känner dig nöjd och bekväm i din roll och på Solar. Du kommer att känna människorna och kulturen relativt väl. Vi kommer att genomföra en återkopplingsundersökning för att säkerställa att vi inte har missat att fånga upp något.

/globalassets/images/800x400/tripple_highfive_by_canal_800x400.png

Vill du göra skillnad tillsammans med oss?

Bli en av våra 3000 engagerade medarbetare.

Respekt och professionalism är huvudingredienserna i vårt sätt att arbeta, vilket förmodligen är en av anledningarna till att det inte är lätt att lämna oss.

Oavsett om du vill fokusera på en karriär inom affärsutveckling, ledning, produkter eller processer har vi möjlighet att ge dig en karriärväg som passar dig.