Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Tillbaks till nyhetssidan

Årsrapport 2023 och vår nya strategi

RESULTAT den 8 februari, 2024

Årsrapporten för 2023 och vår nya strategi publicerades idag.

2023 nådde vi en omsättning på 13,0 miljarder DKK och en EBITDA på 0,9 miljarder DKK. EBITDA var i linje med våra förväntningar, medan intäkterna var lägre på grund av nedgången på marknaden. På bolagsstämman kommer styrelsen att föreslå en utdelning på 30 DKK per aktie.

Vd Jens Andersen säger:
"Vårt resultat för 2023 var ett av de bästa i Solars historia och i linje med våra förväntningar. Under fjärde kvartalet såg vi dock en större intäktsminskning inom alla segment. Men vi lyckades kompensera för nedgången genom att implementera flera åtgärder, såsom kostnadsbegränsning, och därmed nå EBITDA-målet på 0,9 miljarder DKK.

Idag presenterar vi vår nya strategi, Solve, där vi kommer att fortsätta att stärka Solars kärnverksamhet. Med Solve är vår ambition att skapa mervärde i ett tidigare skede av våra kunders beslutsprocess genom att fokusera på effektiva lösningar på deras utmaningar. Med våra tre strategiska fokusområden kommer vi att maximera tillväxtpotentialen inom Climate & Energi, förbättra lönsamheten genom Concept Strength och öka marknadsandelen genom att leverera Solution Sales.

Som företag är vi robusta och vi är redo att ta oss an ett utmanande 2024. Vi har därför en ambition om en EBITDA-marginal på >6% 2026.”

Läs rapporten här: https://www.solar.eu/investor/