Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Tillbaks till nyhetssidan

Fastbox ger Zeri bättre affärer

LEVERANS INOM EN TIMME den 3 januari, 2023

De är experter på installationer för företag, butiker och privatpersoner – och hinner med fler jobb än de flesta. En av hemligheterna bakom Zeris framgångar stavas Fastbox.

Zeri är ett växande installationsbolag från Partille strax utanför Göteborg. Bolaget gör de flesta typer av uppdrag, men är extra starka inom elinstallationer för företag, butiker och privatpersoner i Göteborgsregionen. Zeri är i dag 22 anställda, men kommer under 2023 också att anställa ytterligare några medarbetare för att möta kundernas efterfrågan.

– Flexibilitet är ett av våra ledord. Vi kan ofta ta jobb med kort varsel och gör alltid vårt yttersta för att hitta en lösning för kunden, även när det är fullt i kalendern, säger Richard Zellén, vd för Zeri.

richard_zellen_vd_zeri2.jpg

Ökad effektivitet
Högst troligt är Zeri ett av de installationsbolag i branschen som gör flest antal jobb per anställd, och bakgrunden till det är att man satsat stort på att effektivisera flödet och verksamheten. Zeri använder Solars nattleverans för att ha allt material på plats vid arbetsdagens början. Om mer material behövs under dagen används Solars tjänst Fastbox för att få produkterna levererade omedelbart.

– Det hela är egentligen enkelt. Vi vill lägga så lite tid som möjligt i butikerna för att köpa material. Den tiden lägger vi hellre på projekten vi jobbar på. Kunderna blir gladare och vi hinner ta fler jobb. Alla är vinnare helt enkelt, säger Patrik Jacobsson, arbetsledare på Zeri.

Leverans inom en timme
Tjänsten Fastbox finns tillgänglig på 17 orter runtom i Sverige, där material kan levereras inom en timme för beställningar som läggs mellan klockan 07:00 och 15:30. Tjänsten kostar från 139 kronor per beställning.

– Kostnaden fakturerar vi alltid kunden rakt av, och det är aldrig någon som har klagat på det. För kunden är det ju mycket billigare än om vi ska pausa och åka i väg för att hämta material och sedan hitta en ny parkering och fortsätta. Den tiden kan vi i stället lägga på att jobba. Det finns alltid något att göra när man är ute på jobb, säger Patrik Jacobsson.

Att jobba smart med materialflöde i allmänhet och Fastbox i synnerhet är också bra för miljön. Fastboxleveranser sker i största möjliga mån med elbil, och koldioxidutsläppen vid en genomsnittlig Fastboxleverans beräknas minska med minst 20 procent jämfört med att hämta med egen bil.

Omtyckt av kunderna
För installatörerna på Zeri syns också en annan fördel tydligt: användandet av Fastbox gör dem mer attraktiva gentemot kunderna.

– Våra kunder blir glada när vi lägger vår tid på installationerna i stället för att sitta i bilen. Jobbet blir klart snabbare och kostnaden blir lägre. Vi försöker vara något annat än alla andra bolag, säger Patrik Jacobsson.

Han fortsätter:

– För mig är en resa till grossisten en resa bakåt i tiden. Ett gammalt sätt att jobba. När du kommer tillbaka till jobbet har ju tiden stått stilla, ingenting har hänt. Men du har förlorat tid. Självklart vill man kunna klämma och känna på vissa grejer, och då behöver man åka dit. Men det är bara i undantagsfall, nästan allt annat går faktiskt att lösa med Fastbox. Det är en otroligt bra tjänst.

Kontakt

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden, nyheter m.m. Vi vill ha en öppen dialog med omvärlden. Är du journalist eller representerar media, kontakta gärna oss med dina frågor. Vi kan även hjälpa dig att få kontakt med rätt person inom Solargruppen.

kundcenter@solar.se

Fastbox

Ta reda på vad du kan spara genom att använda Fastbox-kalkylatorn.

Läs mer & prova kalkylatorn