Tillbaks till nyhetssidan

Fastbox ger Zeri bättre affärer

LEVERANS INOM EN TIMME den 3 januari, 2023

Solar Sverige ingår ett samarbete med Charge Amps, en ledande leverantör av innovativa och hållbara laddningslösningar för elfordon. Samarbetet innebär att Solar kommer erbjuda Charge Amps produkter till installatörer och företagskunder i Sverige.


Charge Amps grundades i Stockholm 2012 och utvecklar smarta och användarvänliga produkter för användning i hem, kontor och på offentliga platser. Produkterna är skapade för nordiskt klimat med hög nivå av mjukvaruteknik och användarvänlighet. Genom sina intelligenta och hållbart producerade produkter påskyndar Charge Amps skiftet mot elektrisk mobilitet.

- Det känns fantastiskt roligt att inleda ett samarbete med Solar, ett av norra Europas ledande sourcing- och serviceföretag. Charge Amps och Solar delar ett starkt engagemang för att förstå och möta våra kunders behov, säger Erik Menckel, Nordenchef för Charge Amps.

Smarta och hållbara laddningslösningar för elfordon

Under slutet av 2022 lanserade Charge Amps tre nya produkter. Den nya laddstationen Charge Amps Dawn har optimerats för publik laddning och är framtidssäkrad i både mjuk- och hårdvara genom en modullösning. Laddningskabeln Charge Amps Beam kan ladda upp till 32A vid alla laddningsstationer som uppfyller EU-standarden för en typ 2-kontakt och möjliggör på så sätt en ännu smidigare laddningsupplevelse. Charge Amps Amp Guard är en smart effektvakt som optimerar laddningen och säkerställer att elanslutningen inte överbelastas. Genom Wi-Fi- och LAN-uppkoppling, tillsammans med Charge Amps Cloud, går det att ladda bilen med solenergi från egna solceller.


- Jag är otroligt exalterad för att påbörja denna resa med Charge Amps och jag övertygad att vi tillsammans kan göra ett positivt avtryck på marknaden. Detta samarbete går helt i linje med Solars strategi, Core+, där vi har hållbarhet i fokus, säger Oscar Sjölin, Produktmarknadschef för området Klimat och förnybar energi i Solar Sverige.

Kontakt

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden, nyheter m.m. Vi vill ha en öppen dialog med omvärlden. Är du journalist eller representerar media, kontakta gärna oss med dina frågor. Vi kan även hjälpa dig att få kontakt med rätt person inom Solargruppen.

kundcenter@solar.se