Tillbaks till nyhetssidan

Hållbarhetsredovisning 2023

RESULTAT den 12 februari, 2024

Vi är stolta över att dela med oss av vår hållbarhetsrapport för 2023. Den understryker vår ambition - att bedriva ett ambitiöst hållbarhetsarbete och stötta våra kunder i den gröna omställningen.

2023 var ett spännande år. Vi lyckades uppfylla de flesta av våra årsmål och har satt upp ett ambitiöst klimatmål om att minska utsläppen från våra egna verksamheter med 65 % till 2026.

För att till fullo förstå vår påverkan på samhället och för att agera därefter har vi utarbetat vår första dubbla väsentlighetsanalys i enlighet med det kommande EU-direktivet om hållbarhetsrapportering (CSRD).

Vi arbetar målmedvetet för att säkerställa en ansvarsfull leveranskedja och relevant miljödokumentation. Vi har lanserat ett leverantörs-engagemangsprogram (Supplier Engagement Programme) som förbinder våra leverantörer att sträva efter de mest klimat- och miljövänliga lösningarna. Hittills har 69 % av våra utgifter genomgått en riskbedömning. I Sverige är siffran 73 %.

Vi vill också ge tillbaka till naturen och främja biologisk mångfald. Under 2023 har vi förvärvat mark med målet att plantera 1,5 miljoner träd under de kommande tre åren – utöver de 116 000 träd vi redan har planterat i närheten av vårt huvudkontor i danska Vejen.

Vd Jens Andersen säger:

"Vi arbetar tätt ihop med våra kunder för att stärka och stödja resan mot nettonoll koldioxidutsläpp. Tillsammans kan vi göra skillnad."

Läs vår hållbarhetsrapport för 2023 här: solar.eu/our-company/sustainability/sustainability-reporting/

Kontakt

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden, nyheter m.m. Vi vill ha en öppen dialog med omvärlden. Är du journalist eller representerar media, kontakta gärna oss med dina frågor. Vi kan även hjälpa dig att få kontakt med rätt person inom Solargruppen.

kundcenter@solar.se