Tillbaks till nyhetssidan

25-årsjubileum för Solars VD

PRESSMEDDELANDE den 16 augusti, 2023

Solars VD firar sitt 25-årsjubileum: Min nyfikenhet försvinner aldrig

Den 1 augusti firade Jens Andersen sitt 25-årsjubileum på det börsnoterade sourcing- och serviceföretaget Solar A/S. Han har en teoretisk bakgrund som företagsekonom, HD(R) och revisor, och hans första dag på Solar Danmark A/S var som ekonomichef.

Året därpå blev han medlem i ledningen för Solar Danmark A/S. Hans Solar-karriär har också omfattat nästan två år i Tyskland, där han var verkställande direktör för Solar Deutschland GmbH. Detta företag är idag avyttrat, men Solar A/S har fortfarande dotterbolag i Norge, Sverige, Nederländerna, Polen och Färöarna.

År 2012 blev Jens Andersen VD för Solar Danmark A/S, och fem år senare utsågs han till VD för hela koncernen.

Som VD var en av hans första uppgifter att rensa upp bland koncernens företag och förvärv och fokusera på kärnverksamheten. Lanseringen av Core-strategin blev verklighet och följdes av Core+-strategin. Gemensamt för båda strategierna har varit en betydande resultatökning för Solarkoncernen med resultattillväxt under 17 kvartal i rad och rekordhöga intäkter och resultat under 2022.

Solar A/S går in i den tredje strategiperioden från årsskiftet med Jens Andersen vid rodret.

Kundrelationen är fortfarande avgörande
Efter 25 år är dialogen och den nära kontakten med kunderna fortfarande avgörande. Men sättet att sälja har förändrats avsevärt, eftersom mer än 60 procent av koncernens totala omsättning nu kommer från digital försäljning via webbshop och app.

"Jag kommer alltid att vara intresserad av hur vi skapar nya affärsmöjligheter och utvecklas som företag. Trots 25 år i samma företag är jag fortfarande nyfiken. Min nyfikenhet försvinner aldrig."

1690870935809.jpg

Om Jens Andersen

1998: Finansdirektör på Solar Danmark A/S
1999: Medlem i ledningen för Solar Danmark A/S
2010: Verkställande direktör, Solar Deutschland GmbH
2012: Verkställande direktör, Solar Danmark A/S
2017: VD, Solar-koncernen
Styrelseuppdrag: DI byggeri, VELTEK och HF Christiansen A/S