Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar har köpt Onninen

Nu tar vi VVS till nästa nivå!

För en tid sedan köpte Solar upp VVS-delen av Onninen. Det är en del i Solars strategi för att bli en tydlig utmanare på VVS-marknaden, där kunderna nu kan se fram emot fler butiker, större sortiment, enklare webshop och ännu bättre service.

Solar har haft en framgångsrik VVS-verksamhet i Sverige sedan 2007, men har hittills inte varit någon riktigt stor spelare på området. Efter att Solar i våras köpte Onninens VVS-segment är vi dock redo att på allvar ta upp kampen med jättarna.
– Vi har länge velat bli starkare inom VVS-segmentet, och tidigare var både vi och Onninen två utmanare på den marknaden. Därmed var det helt enkelt en perfect match där vi tillsammans kunde ta en starkare position. Marknaden behövde en tydlig trea och där är vi nu, säger Anders Koppel, vd för Solar Sverige.
Han fortsätter:
– Jag ser det här lite som Davids kamp mot Goliat, och vi är fortfarande den lilla utmanaren. Jag vill att kunderna ska se oss som en differentiator som inte är störst, men som har det bästa erbjudandet för att hjälpa kunderna att bli effektivare och att man därför väljer oss. Det här är vår väg in i framtiden. 

I och med uppköpet får nu Solars kunder fler VVS-butiker runtom i landet att ta del av och därtill ett något bredare sortiment, framförallt på porslinssidan. Gamla Onninenkunder kommer nu också att kunna ta del av Solars spetskompetenser.
– Det vi har och som de andra aktörerna i branschen saknar är unika lösningar som gör vardagen enklare för våra kunder. Vi är inte bara en grossist, vi är en partner som hjälper våra kunder att bli effektivare. Våra kunder får lönsammare bolag och roligare arbetsdagar.

Bland tjänsterna som de nya kunderna nu kan ta del av vill Anders Koppel särskilt lyfta fram Fastbox och nattleverans. 
– Som jag ser det har vi ett uppdrag i att se till att våra kunder kan jobba så många timmar som möjligt när de är på jobbet. De ska inte behöva lägga massa tid och energi på att hämta material när vi kan lösa det åt dem, säger Anders Koppel, och fortsätter:
– För att lyckas som utmanare behöver vi ha kreativa lösningar som hjälper våra kunder, och där tycker jag att Fastbox och nattleverans är två fantastiska produkter. Du som kund alltså beställa någonting ända fram till klockan 18 och sedan ha det levererat och klart före klockan 7 på morgonen. Det är ett sätt för oss att sticka ut, och det är otroligt uppskattat av våra kunder.

För Solars del är uppköpet av Onninen nästa naturliga steg för att fortsätta skapa en lönsam tillväxt även i framtiden.
– Det här fördubblar vår omsättning på VVS, och gör att vi kan ta nästa steg. Vi tar det bästa från gamla Solar och adderar det bästa från Onninen och då får vi något unikt, säger Anders Koppel.