Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Hållbar tjänst för kabeltrummor

– Så löser Drumster dina problem

Ge dig själv en renare arbetsplats, frigör tid – och få dessutom en slant tillbaka till företaget. Drumster är tjänsten som gör att du aldrig mer behöver tänka på att hantera kabeltrummor.

Tomma kabeltrummor har länge varit en utmaning för installationsbranschen. Att forsla de skrymmande trummorna till soptippen har kostat mycket pengar, och många gånger har trummorna blivit stående på byggen. Ett stort resursslöseri då trummorna i stället skulle kunna kommit till användning på nytt.

Numera finns dock en klimatsmart och hållbar lösning på problematiken. I appen Drumster kan användare med ett par klick beställa upphämtning av kabeltrummor där de befinner sig. Användaren slipper ta hand om trummorna, och kan samtidigt få ersättning för varje trumma som hämtas upp. Drumster hämtar i dag uppemot 8 000 trummor i månaden.

– Vi har arbetat fram en metod för att hantera stora flöden av trummor som passar alla och att vi tar emot både trä och plasttrummor gör oss unika. Att få sina trummor upphämtade med Drumster är i dag lika enkelt som att boka en Uber. Du anger din upphämtningsadress, vilken typ av trumma du har och hur många, säger Joakim Tapio på Drumster. Han fortsätter:
– Inom några dagar kommer en bil från Drumster och hämtar trummorna. De repareras sedan och görs i ordning för att kunna användas på nytt och komma ut i produktionsledet igen via kabeltillverkare, trumtillverkare eller andra partners.
En sådan partner är Solar. Solar köper varje år in ett stort antal trummor via Drumster, vilket enligt K-G Brattfors, Marknadschef EL, på Solar är en självklarhet för alla företag som vill ta ansvar.

– Det är ju faktiskt fullständigt onödigt att det ska slängas så mycket trummor som det har gjorts genom åren. Samtidigt har det inte funnits något bra system för att lösa problemet, säger han, och fortsätter: – Drumster gör processen enklare, men kan också göra det på ett effektivt sätt då de kan samköra hämtningarna och därmed slippa transportera så mycket luft. Vi köper mycket trummor till vårt centrallager, vilket känns bra ur miljösynpunkt och hjälper oss att hålla nere kostnaderna.

Jag slipper tänka på trummorna, jag gör en insats för miljön och får samtidigt betalt. Det är svårt att inte gilla det upplägget. ANDREAS LINDE, Elektro-Centralen

Ett företag som är flitiga användare av Drumster är Elektro-Centralen i Göteborg. Elektro-Centralen gör många stora installationer och får då en stor mängd kabeltrummor över.

– Den främsta anledningen till att vi använder Drumster skulle jag säga är att vi vill ha det rent och snyggt ute på arbetsplatsen, säger Andreas Linde på Elektro-Centralen. Genom att låta Drumster hämta våra trummor slipper vi själva tänka på det, och behöver inte heller betala något för bortforslingen av trummorna. Dessutom får vi en ersättning för trummorna vilket blir en bra återbäring för företaget då vi hanterar stora mängder trummor.
Andreas Linde säger att det han uppskattar mest med Drumster är smidigheten och användarvänligheten. Med appen kan han snabbt boka upphämtning av sina trummor och i stället lägga sin tid på annat.

– Jag är själv överraskad över hur smidigt det är. Och de gånger jag behövt extra hjälp eller support har jag fått det via den inbyggda chattfunktionen. Sedan får jag uppdateringar i realtid kring vad som händer med mina trummor. Jag slipper tänka på trummorna, jag gör en insats för miljön och får samtidigt betalt. Det är svårt att inte gilla det upplägget.

Så funkar Drumster

1. Ladda ner appen Drumster, som finns både till iPhone och Android.
2. Ange upphämtningsplats.
3. Fyll i vilken typ av trummor det rör sig om och hur många.
4. Inom några dagar kommer en bil från Drumster som hämtar upp trummorna.
5. En ersättning betalas ut för varje trumma. Du väljer själv om du vill skänka ersättningen till välgörenhetsorganisationen The Ocean Cleanup eller om du vill att den ska betalas ut till ditt företag.

Text: Magnus Carlsson
Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Nyfiken på fler artiklar?

Upptäck här!

Solar Cable

Vi har allt du behöver inom kabel – ett brett och komplett sortiment av över 6000 kabelsorter för att täcka upp för alla tänkbara behov och utmaningar som du möter varje dag.

Läs mer här