Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar School gör digital omställning

Solar School har anpassat verksamheten för att passa in under rådande pandemi. Nu kan du ta del av lika bra utbildningar som förut – där du befinner dig!

Strax före utbrottet av Covid-19 såg Solar School en mycket hög efterfrågan på utbildningar – men när pandemin slog till tvingades man plötsligt att ställa in alla kurser.
– Att hålla utbildningar som i grunden innebär att många ska samlas på en liten yta låter sig inte göras just nu. För oss som brinner för kompetens och vidareutbildning är det förstås jättetråkigt, men får vi helt enkelt vänta med att göra det tills restriktionerna har börjat lätta, säger Lina Lette, ansvarig för Solar School.
I stället har Solar School ställt om till ett mer digitalt fokus. Viljan att hjälpa branschen med kompetensutveckling är lika stark som tidigare, och för alla som vill lära sig nya saker erbjuder man fortfarande vidareutbildningar. Skillnaden är att dessa kurser sker nu via digitala livesändningar.
– Många tänker kanske att det inte är samma grej, men för oss har det varit tydligt att många utbildningar faktiskt fungerar lika bra att göra på distans. Och på många vis är det till och med bättre. Genom att kursdeltagarna inte behöver resa fram och tillbaka till kursen, utan i stället kan ta del av den där de befinner sig, sparar man mycket tid, säger Lina Lette.
En populär distansutbildning är till exempel ”Solcellsanläggningar – Installation & Säkerhet”, som ger en bra grund för den som vill kunna planera och genomföra installationer av solceller.
– Den ger precis samma kunskaper som den populära fysiska kursen som vi hållit, och man får samma certifikat som man hade fått om man gick kursen på plats. Den enda skillnaden är att du nu sitter framför en skärm istället för framför en whiteboard.
En vanlig missuppfattning kring digitala utbildningar är att de är krångliga och ställer höga krav på IT-kompetens hos den som vill gå kursen. Det är dock helt felaktigt och ingenting man behöver oroa sig för, försäkrar Lina Lette:
– Det är verkligen världens enklaste grej. I praktiken innebär det att du får ett mail, sedan klickar du på en länk och därefter är du igång. Under kursen ser du själva föreläsningen på video i din dator eller mobil, och det finns en chatt där du kan ställa frågor till kursledaren eller de andra kursdeltagarna. Det är verkligen busenkelt och något som alla borde testa.

Solar School – digitala utbildningar
Just nu erbjuder Solar School bland annat följande utbildningar digitalt.

Skötsel av elanläggningar, 1 dag
För alla som ansvarar för, arbetar i eller deltar i skötsel av elektriska starkströmsanläggningar. Du får kunskaper i föreskrifter för elsäkerhet vid arbete och skötsel av elektriska anläggningar samt innehavarens kontroll av elanläggningar och varselmärkning.

ESA Industri och Installation, 1 dag
Heldagskurs alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA – Industri & Installation tillämpas. Kursen kan användas som ett komplement för att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar.

Elinstallationsreglerna, 1 dag
Riktar sig till den som utför nya elinstallationer eller förändrar på befintliga installationer. Du får bland annat lära dig att hitta i standarder, förstå begreppen basskydd, felskydd och vad som skyddas av jordfelsbrytare samt grundläggande krav.

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P & BAS-U, 1 dag
En heldagskurs för personer som ska arbeta som BAS P/U i ett ”normalt” projekt och som har praktisk erfarenhet av en arbetsledande ställning inom bygg- och anläggningsarbete. På kursen får du kunskaper och färdigheter för att kunna agera som byggmiljösamordnare för en säker arbetsmiljö.

Solcellsanläggningar – Installation och säkerhet, 1 dag
Kursen riktar sig till installatörer, konsulter och projektledare som vill kunna planera och genomföra installation av solcellsanläggningar. Du lär dig hur en installation bör utformas och vilka standarder som gäller. Dessutom får du kunskaper om produkternas funktion och vilka övriga säkerhetsaspekter som är viktiga.

Nyfiken på Solar School?

Kunskap är både ett krav och en färskvara inom våra områden. Vi har utbildningar som rustar dig och/eller dina medarbetare för att kunna ta fler och mer avancerade uppdrag och öka er konkurrenskraft!

Läs mer och boka kurs här