Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar Magasin

Smakfull renovering på klassisk mark – Solar levererar till Marstrands Kurhotell

Det började som ett bortglömt vandrarhem och slutade som ett stilrent kurhotell. Västsveriges just nu kanske trendigaste retreat ligger på Marstrand – och Solar har varit huvudleverantör av material.

Marstrand blev snabbt populärt i samband med Oscar II:s årliga besök till ön i slutet av 1800-talet, och sedan dess har den västsvenska pärlan varit ett av Sveriges mest omtyckta turistmål. Ett av de just nu mest populära ställena att besöka på ön är det lilla retreathotellet Marstrands Kurhotell, som slog upp portarna sommaren 2020.

På Marstrand byggdes 1843 ett varm- och ett kallbadhus, som sedan gick i dvala i takt med att åren gick, och som de sista åren bedrivits som vandrarhem. När det gamla varmbadhuset till slut hotades med rivning bestämde sig den lokale entreprenören Claes-Göran Nilsson för att göra något åt saken. Renoveringen var snart i gång – och till sommaren 2020 kunde alltså vandrarhemmet öppna i den nya kostymen som Marstrands Kurhotell.

– Det här är en gammal kulturbyggnad, så vår målsättning var att renovera det försiktigt. Det skulle bli stilfullt och så likt originalet som möjligt, och det tycker jag att vi har lyckats bra med, berättar Claes-Göran Nilsson.

Hotellet har renoverats både in- och utvändigt och Kungälvsbaserade AW Elteam har stått för alla elinstallationer

– Den här typen av K-märkta projekt är förstås utmanande då det finns tydliga direktiv kring vad man får och inte får göra, men det är alltid kul att se slutresultatet. I det här fallet har kunden haft en vision i huvudet för hur man velat att det ska bli, och jag tycker att det blev bra. Renoveringen är väldigt smakfullt gjord, säger Reine Mörk, ansvarig projektledare hos AW Elteam.

Marstrands Kurhotell har 40 rum, en restaurangdel och en gymdel, och AW Elteam har också installerat ett KNX-system i fastigheten som används för att styra och integrera allt från smart belysning till poolvärme och ventilation. Allt material till projektet har levererats av Solar, och Solar Lights belysningsexperter har varit med och gjort ljusberäkningar för belysningen.

– Vi på Solar älskar att vara med där det händer, och vi är förstås glada över att få ha varit med och levererat så väl material som kompetens i det här projektet. Det blir smidigt för alla parter när en och samma partner kan hjälpa till med alltihop, säger Daniel Hammarén, category manager light på Solar.

Brett utbud på produkter och tjänster

Vi på Solar har ett brett utbud av produkter - allt från elektriska- och VVS-produkter till handskar, handdesinfektion, klimatrådgivning/-lösningar och smarta leveranser, för att nämna några. Vi levererar rätt produkter vid rätt tidpunkt, när och var du behöver dem. Vi har det bästa distributionssystemet och den mest hängivna personalen.

Till produkter och tjänster