Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solarmagasin

Kryddig höst - med smaker från öst

Få kan lika mycket om asiatisk mat som tv-kocken Erik Videgård. I sin nya bok ”Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare” delar han med sig av sina bästa tips från bland annat Korea, Kina och Mongoliet – och vi har fått lov att publicera några av bokens bästa recept. Smaklig spis!

 

Författare och tv-kock: Erik Videgård
Beställ boken här

PAD THAI BANN GOG

Hetta upp 3 msk olja i en panna eller flatbottnad wok, när oljan är het men inte ryker, tillsätt vitlöken och stek tills den är gyllene.

Sänk värmen och tillsätt nudlarna. Om nudlarna vill klumpa ihop sig, tillsätt lite vatten och separera nudlarna med en pincett eller ett par pinnar, fortsätt tills nudlarna är färdiga men inte mosiga.

Tillsätt vinäger, fisksås, tofu, räkor och inlagd rättika och stek i 1 minut. Strössla över jordnötter, chili och socker, blanda runt och tillsätt salladslöken och böngroddarna.

Fös upp blandningen på en sida av pannan. Häll i 1 msk olja och 1 ägg, gör en krämig äggröra och rör runt med blandningen. Lägg genast upp och toppa med böngroddar, salladslök och limeklyftor.

INGREDIENSER
• 3 msk matolja
• 3 stora hackade vitlöksklyftor
• 5 dl breda risnudlar som legat i hett vatten i 2 minuter
• 2 1⁄2 dl vatten
• 2 msk vit risvinäger
• 1 tsk fisksås (mamm pla)
• 1 dl stekt tofu i små kuber (stekt tofu, färdig, vacuumförpackad)
• 1 msk torkade små räkor
• 1 msk tian jing pickled vegetables (kinesisk inlagd rättika)
• 2 msk torrostade, hackade jordnötter

• 1⁄2 tsk rostad, mald chili
• 1 msk socker
• 2 salladslökar skurna i 2 cm stora bitar
• 2 1⁄2 dl färska böngroddar
• 1 msk matolja
• 1 ägg

TOPPING
1 dl böngroddar
1 salladslök i tunna skivor
1 lime i klyftor

BANH XEO

Vietnamesiska pannkakor fyllda med krabba och grönsaker.

 

 

- Blanda rismjöl, socker, salt och gurkmeja i en stor skål med kokosgrädden.

- Vispa ner vattnet lite i taget. Låt smeten vila i 10 minuter.

- Innan du steker pannkakorna gör du klart fyllningen.

- Hetta upp en matsked olja i en wok, fräs lökarna på låg värme tills de blivit genomskinliga utan att ta färg.

- Lägg över lökmixen i en bunke och tillsätt fisksås, sesamolja, böngroddar och krabbkött, blanda och smaksätt med salt och malen vitpeppar.

- Hetta upp woken igen och tillsätt 2 msk olja, när oljan börjar ryka, ta bort den från värmen och täck ytan med olja genom att luta woken från sida till sida, häll ur överflödig olja och torka ur woken med hushållspapper. Tricket är att få en tunn film olja som gör att smeten kan täcka woken
utan att lossna medan pannkakan steks.

- Häll ca 1 dl smet i woken och vicka den så att hela woken täcks av ett tunt lager smet, stek tills insidan ”stannat” och undersidan fått färg. Vik pannkakan dubbel och lägg på ett uppläggningsfat, skeda i en fjärdedel av fyllningen och servera med salladsblad, örter och dippsås på sidan.

PANNKAKOR
• 150 g rismjöl
• 1⁄2 tsk socker
• 1⁄2 tsk salt
• 1⁄2 tsk gurkmeja
• 240 g kokosgrädde
• 120 g vatten

FYLLNING
• rapsolja
• 12 g schalottenlök, finhackad
• 15 g vitlök, finhackad
• 20 g salladslök skivad
• 340 g kokt krabbkött
• 40 g fisksås
• 10 g sesamolja
• 450 g mungböngroddar
• salt
• vitpeppar
• salladsblad
• koriander
• mynta