Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

solar magasin

Optimera ditt materialflöde

Vill du lägga mindre tid på att jaga material, få minskat svinn och tjäna mer pengar? Då är det hög tid upptäcka Solar Smart Supply!

Som installatör känner du till att anskaffning och lagerhållning av material är en process som ofta tar mer tid än man tror – och som dessutom varken är kul eller lönsam. Och det är just därför som Solar har tagit fram logistikkonceptet Smart Supply.

– Smart Supply är en rad olika lösningar som gör det lättare för våra kunder att enkelt och kostnadseffektivt hantera sina behov av produkter, så att de blir mer effektiva och i stället kan fokusera på sin kärnverksamhet. Smart Supply kan användas på verkstaden, i fabriken, på förrådet och på lagret, men också i servicebilar och på plats ute på projekt, berättar Patrik Olsson, ansvarig för Smart Supply.

Smart Supply innehåller flera olika delar, där den mest grundläggande är förvaringslösningar i form av enkla hyllor, skåp, varuautomater, hyllsystem till fordon, mobila vagnar och containers. Solar märker upp alla förvaringsboxar med text, bild och streckkoder. Som kund kan du om du vill också komplettera systemet med en mjukvara och ett scannersystem som hjälper dig att hantera och övervaka ditt lagersaldo och automatiskt beställa nya produkter när något tar slut.

– Kortfattat kan man säga att man med förvaringslösningarna får ordning och reda, att man vet exakt vad man har och var. Kompletterar man dessutom med mjukvaran kan man också i realtid se vad man har på lager, vilket minskar lagervärdet och svinnet avsevärt, säger Patrik Olsson.

Inom Smart Supply-konceptet finns också Kan-Ban, ett särskilt anpassat system för företag med en eller flera monteringsstationer i produktionslinjen. Med Kan-Ban har företaget två lådor av samtliga produkter på lagret, och så snart en låda är slut beställs en ny likadan med samma antal artiklar.

– Detta gör det mycket enklare för företag att optimera sina lagervärden och att ha kontroll på sina beställningar. Våra Smart Supply-lösningar gör att våra kunder får ett enkelt och pålitligt flöde av material, samt att de behöver lägga mindre tid på beställningar, fakturor och eventuella reklamationer, säger Patrik Olsson, och fortsätter:

– Vi på Solar är en partner hela vägen. Vår uppgift är att hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma, och vi hjälper också gärna till att sköta all hantering av materialet också, så att du som installatör inte behöver tänka på det. Ju mindre tid du behöver lägga på att beställa och hantera ditt material, desto mer tid kan du lägga på din kärnverksamhet – och desto mer pengar tjänar du.

Om du som installatör vill veta mer om hur Smart Supply kan påverka er verksamhet ska du höra av dig till din vanliga kontaktperson på Solar, som hjälper dig att göra en TCO-kalkyl (TCO = Total Cost of Ownership) för att se hur stora vinsterna kan bli. Solars personal kan därefter planera vilken inredning som behövs och därefter montera upp den på plats – och sedan är det bara att njuta av ett bättre materialflöde.

Företag som satsar på Smart Supply ser också att resultaten kommer snabbt. Mätningar som gjorts på Solars kunder visar att de har cirka 50 procent färre orderläggningar och upp till 30 procent lägre lagervärde än innan de började med Smart Supply.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk, det gör stor skillnad när man har ordning och reda och kontroll på sina lagervärden, säger Patrik Olsson. Men sedan tycker jag också att man ska lyfta att arbetsdagarna blir roligare. För vem vill egentligen lägga massa tid på att jaga material om man egentligen inte behöver?