Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Vinterbad

Kom i gång med kalla bad!

Är du en av få som ännu inte hoppat på trenden med vinterbad? Då är det hög tid att prova! Linda Ahlgren, författare till boken Kalla Bad delar med sig av sina bästa tips för ett lyckat vinterdopp.

Författare: Linda Ahlgren
Beställ boken här

Tips för ett lyckat vinterdopp

1) BADA REGELBUNDET
”Den kanske största nyckeln till att uppskatta vinterbad är att aldrig sluta bada. Vad jag menar med det är att du ska bada regelbundet, minst en gång i veckan. Även när sommarsemestern är slut. På så vis vänjer du dig successivt med kallare temperaturen och chocken i att gå från 25-gradigt sommarbad till nollgradigt vinterbad blir inte lika stor. ”

2) STRUMPOR OCH VANTAR
”En av de bästa grejerna med kalla bad är att man inte behöver köpa massa utrustning för att göra det. En sak man däremot bör satsa på är ett par strumpor eller skor samt vantar i neopren. När man vistas i kallt vatten en längre stund är det nästan alltid fingrar och tår som skriker och säger stopp först, men med vantar och strumpor blir det mer njutbart. I dag hittar du dessa produkter i vilken sportbutik som helst.”

3) FIXA EN BADKOSTYM
”Jag brukar kalla det badkostym, plagget eller plaggen du har på dig i anslutning till ditt bad. Se till att ha mjuka, sköna, varma kläder, strumpor, skor och vantar som du kan ta på dig efter du har badat. Det är viktigt att det inte är för tighta plagg, för de kan de vara svåra att ta på när du kommer upp ur vattnet. Ett bra tips är också att lägga plaggen i rätt ordning så att du enkelt kan ta på dig dem och bli varm när du kommer upp ur vattnet.”

4) FÅ UPP VÄRMEN FÖRE BADET
”Om du är spänd när du går ner i ett kallt bad kan det bli väldigt jobbigt och inte alls skönt. Se därför till att vara varm! Sitter du i en bastu innan löser det sig förstås, men en personlig favorit är annars att ta en löprunda eller en rask promenad som avslutas med ett kallt bad. Vill man inte göra det kan man åtminstone dra på extra värme i bilen eller så gör du några andningsövningar där du försöker ha riktigt kraftfull andning.”

5) GÅ I LÅNGSAMT
”Kasta dig inte i med huvudet före. Gå i långsamt, lugnt och kontrollerat och låt kroppen anpassa sig. Håll koll på din andning och försök tänka på varje andetag. Andas in och andas ut och försök ha lika lång inandning som utandning. Räkna till tre när du andas in, räkna till tre när du andas ut och försök att stanna i vattnet åtminstone tre andetag. Tre, tre, tre. Det är en bra tumregel.”

6) HITTA BADKOMPISAR
”Många tycker att det är roligt att bada tillsammans med andra, och att ha badkompisar gör det också enklare att faktiskt komma ut regelbundet när det är kallt och mörkt ute. Det är många som gillar att vinterbada och du känner förmodligen redan någon som gör det. Gör det tillsammans!”