Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Ladda för framtiden

– satsa på kompetensutveckling!

Våren står för dörren och nu är ett ypperligt tillfälle att se över din kompetensutveckling. Hos Solar School samlar vi tillgängliga och effektiva utbildningar som gör dig till en ännu bättre installatör. Nytt är en mycket efterfrågad kurs i laddning av elfordon!

 

 

TEXT: MAGNUS CARLSSON


Elektrifieringen av den svenska fordonsflottan har gått snabbt – och av allt att döma kommer den gå ännu snabbare framöver. Redan i dag är 7 procent av alla svenska personbilar helt elektrifierade och 30 procent av alla bilar som säljs i Sverige nu är laddningsbara.


Den aktuella prognosen från branschorganisationen Power Circle är att Sverige år 2030 kommer ha 2,5 miljoner laddningsbara fordon. Men det finns en utmaning, och den stavas laddstationer. I skrivande stund finns 2 881 publika laddstationer i Sverige, och inom de närmaste åren kommer dessa snabbt att expandera. En lysande möjlighet för dig som installatör att tjäna pengar, alltså!

– Med tanke på ökningen av elbilar och laddhybrider som rullar på våra gator så ser vi att behovet av att installera både privata och publika laddstationer kommer öka framöver. Så om man som installatör vill ta del av den utvecklingen gäller det att säkerställa att man har kompetensen på plats, säger Lina Lette, ansvarig för Solars utbildningskoncept Solar School.

Den nya kursen Laddning av elfordon är ett utmärkt sätt att kontrollera och uppdatera kunskaperna kring laddningsstationer för elfordon. Kursen riktar sig till erfarna elektriker och ger kunskaperna för hur du ger kunden rätt typ av laddstation och lär dig även hur du installerar laddstationer på ett säkert sätt.


– Vi har de senaste åren sett en stark efterfrågan från våra kunder med en utbildning inom det här området, och det känns jättebra att nu kunna erbjuda det. För oss på Solar känns det också extra angeläget, då vi just nu byter ut hela vår tjänstebilsflotta till rena elbilar, säger Lina Lette.

Självklart hålls också en rad andra kurser den närmaste tiden, inom bland annat solcellsanläggningar, elsäkerhet och elinstallationsregler. Se hela utbudet i rutan här bredvid eller på: www.solarschool.se

 

“Med tanke på ökningen av
elbilar och laddhybrider som
rullar på våra gator så ser vi
att behovet av att installera
både privata och publika
laddstationer kommer
öka framöver.”

LINA LETTE
Manager Solar School

Kurser hos
Solar School:

Se alla våra kurser och anmäl dig

Bra Brandtätning

Introduktionsutbildning som lär dig allt om brandtätning och ger dig en certifiering för att kunna genomföra en säker, godkänd brandtätning.

Fallskyddsutbildning Tak

När behövs fallskydd, och vilken typ av skydd behövs vid vilken situation? Precis det – och mer därtill – lär du dig på den här kursen.

Solcellsanläggningar

Alla vill bygga solcellsanläggningar – hur kan du som installatör tjäna på det? På den här populära kursen lär du dig att installera solceller på ett säkert och effektivt sätt. Kursen hålls både på plats och digitalt.

Kontroll

Kontroll före idrifttagning. Lär dig att kontrollera en elinstallation under montage, före idrifttagning och efter spänningssättning.

Elsäkerhet vid arbete

Många större entreprenörer kräver att installatörer har aktuell och uppdaterad kompetens inom elsäkerhet - och det är precis vad du får med kursen Elsäkerhet vid arbete. Efter godkänd utbildning erhåller du ett personligt certifikat. Kursen hålls på plats och online.

Elinstallationsreglerna

Lär dig allt om basskydd, felskydd och jordfelsbrytare – och mer därtill. Tvådagarsutbildning där du efter godkänt prov får ett personligt certifikat. Kursen hålls på plats runt om i landet samt online.

Heta arbeten

Sedan 1991 måste alla som arbetar med heta arbeten ha utbildning. Den utbildningen får du med den här kursen! En populär utbildning hos elektriker,
rörläggare, brandskyddsansvariga, fastighetsskötare, lantbrukare och reparatörer.

/globalassets/dk/solar-school/banner-billeder/computer-og-blok.jpg

Se alla våra kurser och anmäl dig