Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Ledaren Solar Magasin no1 2022

“Vi på Solar ser fram emot att få samarbeta med er för att hitta smarta och hållbara lösningar som gör skillnad”

JOANNA UCKELSTAM
Sustainability Manager, Solar Sverige

Idag ringer min väckarklocka tidigt för jag ska åka till Halmstad och träffa mina kollegor! Jag känner mig förväntansfull och jag ser fram emot att människor jag inte har sett live på ett bra tag.

Resan från Göteborg går med tåg och jag njuter av att se landskapet utanför tågfönstret susa förbi. Fina skogsområden, öppna landskap och vackra sjöar, och pricken över i:et är när tåget kör igenom Varberg där Kattegatt och Apelvikens breda strand uppenbarar sig i all sin prakt. Wow, vi har det verkligen så vackert omkring oss!

Samtidigt är våra ekosystem ömtåliga och under stor press. Forskare uppskattar till exempel att det finns mer än 150 miljoner ton plast i våra hav och varje år tillkommer ca 5-13 miljoner ton plast. I det här numret av Solar magasin kan du läsa om hur vi engagerar oss för att minska plasten i havet och värna om våra unika och vackra havsmiljöer.

Du kan också läsa om hur vi tar vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå med hjälp av forskningen och Science Based Targets initiatives och hur vi bidrar till en hållbar utveckling genom vårt arbete med Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen.

Inom hållbarhet är allt integrerat och odelbart, vilket gör arbetet komplext. Men det öppnar också för fantastiska arenor för samarbeten och dialog. Vi på Solar ser fram emot att få samarbeta med er för att hitta smarta och hållbara lösningar som gör skillnad. På Solar kallar vi det för ”Green Together”.

Jag älskar känsla av ”nu-jäklar-kör-vi” och bästa motivationen för mig är att vi kommer ge våra ungars barnbarn möjlighet att njuta av vackra, öppna landskap och friska hav på sina tågresor, eller hur de nu kommer färdas då, men en sak är säker – och det är att det lär ske fossilfritt!

Nu är mitt tåg snart framme och jag är redo för en ny arbetsdag
med mina goa kollegor.
Vi ses, Ta hand om er!

PS. Stort lycka till, till alla er som ska springa Göteborgsvarvet. Hoppas ni får en härlig dag, kämpa på och fira ordentligt i Team Solar-tältet!