Enklare inköp med Scan & Pay

Nu har vi gjort det ännu enklare att handla i våra Solar-butiker.

Med den nya funktionaliteten Scan & Pay kan du själv skanna in alla dina inköp – direkt i Solars mobilapp.

Det ska vara enkelt att vara kund hos Solar, och därför har vi nu gjort det enklare än någonsin att handla i våra butiker. Sedan en tid tillbaka kan du som är kund hos oss själv skanna in alla inköp och därefter checka ut i kassan.

– Vi strävar alltid efter att förbättra kundupplevelsen, och det här är nästa naturliga steg i det arbetet. Allt du behöver göra nu är att ta fram appen och checka in med en QR-kod i butiken så kommer du in i butiksläget, säger Linus Rogersson, e-handelsansvarig på Solar.

– Väl där får du rätt information, pris och aktuellt lagersaldo för alla produkter. I telefonen ser du också på vilken hyllplats produkten finns, så det blir enklare att hitta rätt.

Uppskattad funktion

Lanseringen av den nya självscanningsfunktionen har varit en succé. På kort tid har ett stort antal kunder runtom i landet börjat använda funktionen.

– Det här är bra för alla parter. Kunden gör färre fel och får en bättre upplevelse. Det är bara att checka in, handla, checka ut och åka vidare till nästa jobb – det är precis så enkel vardagen ska vara för våra kunder, säger Linus Rogersson.

En som uppskattar den nya funktionaliteten är Sebastian Cederbrant på installationsfirman Visby Contact AB. Han är flitig kund i Solars Visby-butik där han var en av de första som började använda appen för att handla.

– Det är en grymt smidig funktion som verkligen fungerar jättebra, berättar Sebastian. Telefonen har man ju ändå alltid i fickan, så att man kan använda den tycker jag är riktigt smidigt. En annan fördel är att ordern kommer in i vårt system direkt jag lämnar butiken, det är jätteskönt.

Tydliga priser

Sebastian och hans kollegor gör jobb både för företag och privatpersoner, och som en ytterligare fördel med tjänsten lyfter Sebastian enkelheten i att se priset på produkterna.

– Framför allt på privatsidan händer det ofta att kunderna undrar vad något kostar, och ibland har man ju ingen aning om det som montör. Nu ser jag priset direkt när jag handlar, vilket gör det mycket enklare att svara på den typen av frågor.

Läs mer här

För att komma i gång med självskanning i Solars butiker behöver du appen Solar Mobile. Den hittar du kostnadsfritt i App Store eller Google Pay.

Så gör du för att handla med mobilen

Det skall vara enkelt att handla från Solar. För oavsett om det är via butik, vår e-handel, app, butik eller en EDI-integration så hjälper vi dig att hitta den lösningen som passar bäst för dig och ditt företag.

Läs mer