Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Vi kan Siemens!

– Upptäck varför en äkta partner gör skillnaden

Att Solar är experter på produkter och lösningar från Siemens är ingen nyhet för dig. Men visste du att Solar är den enda aktören i Sverige som fått Siemens prestigefyllda certifiering Value Added Reseller?

 

 

TEXT: Magnus Carlsson

För en tid sedan fick Solar Siemens mycket prestigefyllda certifiering Value Added Reseller. Solar är den enda aktören med hela industriproduktsortimentet som fått certifieringen i Sverige.

– Vi är väldigt glada över att vårt engagemang för Siemens uppmärksammas. Siemens är en fantastisk aktör som vi specialiserat oss på under en lång tid, och certifieringen bidrar med en extra trygghet för våra kunder, säger Anders Lundgren, marknadschef på Solar.

Välutbildad personal

I praktiken innebär certifieringen Value Added Reseller flera olika saker. Dels har Solars medarbetare genomgått gedigna utbildningar i Siemens produktsortiment, dels innebär det att Solar är en partner som skapar extra mycket värde för Siemens slutkunder.

– Vi är väldigt nöjda över att ha Solar som partner. Solar har ett extraordinärt engagemang, de förstår värdet i kunskap och ser att utbildning är en nyckelfaktor till framgång, säger Mats Radhammar, Distribution Manager på Siemens.

Han fortsätter:

– Vi är också extra nöjda med den vägen som Solar valt att gå. Vi prioriterar partners som inte bara är boxmovers, det vill säga att de tar hand om en inkommande förfrågan och skickar den vidare. Solar är i stället en bra partner, som kan ta emot en förfrågan, förädla den och sedan ta ansvar för hela leveransen.

 

God lagerhållning

När det kommer till Siemensprodukter finns det också en sak som gör att Solar sticker ut jämfört med andra återförsäljare, och det är lagerhållningen.

Hos Solar finns över 20 000 olika Siemensartiklar tillgängliga i e-handeln, och för Solars kunder fungerar det lokala svenska lagret som en förlängd arm till de olika Siemensfabrikerna i Europa.

– Det här är ett stort mervärde med Solar. De har lokala svenska lager i Halmstad och Örebro, och härifrån kan de allra flesta leveranser skickas med snabba leveranser. Det märker vi är väldigt uppskattat bland de kunder som köper Siemens olika produktlösningar, säger Mats Radhammar.

Minskad klimatpåverkan

En annan fördel med samarbetet mellan Solar och Siemens är att båda parterna har ett starkt engagemang i klimatfrågan. Tillsammans arbetar man aktivt för att minska CO2-avtrycken, så väl sina egna som kundernas.

­– Här gör Solars lagerhållning stor nytta, berättar Mats Radhammar. Tack vare Solars goda lagerhållning kan kunden få allt den behöver i en och samma leverans.

Fakta: Hitta rätt med Siemensväljaren!

Något som gör Solar unikt är funktionen Siemensväljaren som finns på Solars hemsida. I Siemensväljaren kan du som kund surfa runt bland 20 000 olika Siemensprodukter och enkelt bli guidad till de rätta produkterna för just dig. En stor del av produkterna finns i lager och kan levereras till dig redan nästa dag.

Via Siemensväljaren kan du också använda Siemens konfigurationsverktyg TIA Selection Tool. Genom att trycka på TIA-knappen kommer du direkt till verktyget, där du enkelt konfigurerar ditt projekt. När allting är klart flyttas hela produktportföljen med dig till Solars webshop, där du sedan enkelt slutför din beställning.

Läs mer och testa själv på solar.se/siemensvaljaren