Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Livsviktig utbildning

Hur ska du agera om någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp?

Om du tvekar på svaret är det hög tid att fräscha upp dina HLR-kunskaper – och det kan du enkelt göra hos Solar School i vår.

 

 

TEXT: Magnus Carlsson

Varje år drabbas 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. När det sker ökar chansen för överlevnad med två till tre gånger om någon genast startar hjärt- och lungräddning, HLR, vilket förstås är en väldigt stark anledning till att alltid hålla sina kunskaper uppdaterade.

Det kan du numera göra via Solar School, då vi under året håller utbildningar i HLR tillsammans med erfarna HLR-specialister från Anticimex.

– Det går inte att nog påtala hur viktigt det är att kunna hjärt- och lungräddning. Det är bokstavligen många gånger skillnaden mellan liv och död, säger Lina Lette, ansvarig för Solar School.

Teori och praktik

Kursen går igenom allt du behöver veta om hjärt- och lungräddning, så som hur man lägger någon i stabilt sidoläge, hur man kontrollerar livstecken och hur man använder en hjärtstartare. Kursen varvar teori med praktisk träning i hjärt- och lungräddning, så att alla som går kursen efteråt vet hur de ska agera vid ett plötsligt hjärtstopp.

För den som jobbar med eller i anslutning till elinstallationer finns också en fördjupande version av kursen, som även inkluderar första hjälpen vid elskador.

 

– Vi har tyvärr inte kunnat genomföra våra HLR-kurser under pandemin, vilket är väldigt tråkigt. Däremot ser vi mycket fram emot att få göra det nu, säger Lina Lette, och fortsätter:

– Vi ser att det här är en mycket populär utbildning bland våra kunder. Antingen har man aldrig gått någon HLR-kurs, eller så vill man bara fräscha upp sina kunskaper. Oavsett vilket är vi glada att kunna hjälpa till.

Solceller och laddstationer

Självklart hålls också en rad andra utbildningar via Solar School i vår.

– Vi ser ett fortsatt starkt intresse för alla våra utbildningar. Men de som sticker ut lite extra är förstås de som knyter an till den gröna energiomställningen, så som våra utbildningar i solceller och laddning av elfordon. Vi har även jättebra kurser i till exempel elinstallationsregler, brandtätning och fallskydd, säger Lina Lette.

Se hela utbudet av kurser och anmäl dig på solarschool.se!

Populära utbildningar hos Solar School

Hjärt-Lungräddning & elskador

Allt du behöver veta för att kunna utföra hjärt- och lungräddning. Kombination av teori och praktik. Här går vi också igenom vad du kan och ska göra vid elskador.

Laddning av elfordon

Mer än var tredje bil som säljs i Sverige är laddningsbar – vilket skapar snudd på oändliga möjligheter för att installera laddstolpar och laddboxar. Den här kursen ger alla kunskaper du behöver för att på ett säkert sätt installera laddningsstationer för fordon.

Brandtätning

Här får du kunskap i hur man bedömer om en befintlig brandtätning är godkänd och säker. Du lär dig hur du väljer rätt metod för valt ändamål, samt får produktkännedom.

 

 

Solcellsanläggningar

Lär dig hur en solcellsinstallation bör utformas och vilka standarder som gäller, samt fördjupa dig i produkternas funktion och vilka övriga säkerhetsaspekter som är viktiga.

Elinstallationsreglerna

Här lär du dig bland annat att hitta i standarden, att förstå begreppen basskydd, felskydd och vad som ska skyddas av jordfelsbrytare. Under kursen får du också lära dig grundläggande och tillkommande krav i särskilda utrymmen.

Elinstallationer i lantbruk och stall

På den här kursen får du kunskaper om vad som gäller för elinstallationer i lantbrukets produktionsbyggnader och hästverksamhet, samt vilka villkor som finns i Svensk Standard och tillkommande försäkringskrav.

Kompetensutvecka dig tillsammans med Solar School

Se hela kursutbudet