Ett grönt val – nu enklare än någonsin!

Högklassiga produkter och tjänster – som dessutom är bra för miljön. Med vårt nya koncept Solar Zero gör vi det enklare för Solars kunder och slutkunder att bli mer hållbara.

Att Solar satsar stort på hållbarhet har förmodligen inte undgått dig. ”Green Together” är Solargruppens strategiska plattform. Satsningen på hållbarhet är en integrerad del av hela Solars affärsmodell, och en viktig del i satsningen är att möjliggöra omställningen till grön energi.

Som en del i detta har Solar nu vässat både produktsortiment och tjänsteutbud för att göra det enklare för kunderna att bidra till den gröna transformationen.TEXT: Magnus Carlsson

Produkter som gör skillnad

Sedan en tid tillbaka finns Solar Zero, som är en noga utvald portfölj av produkter som är framtagna för att värna om planeten och kommande generationer.

– Hållbarhet har länge haft allra högsta prioritet hos Solar, och vi arbetar hårt för att minska vår egen klimatpåverkan. Nästa steg är att i ännu högre utsträckning också hjälpa våra kunder och slutkunder att göra val och fatta beslut som minskar deras klimatavtryck, säger Matias Mosesson, Vice President Commercial Market & Sourcing på Solar Sverige.

Utbudet i Solar Zero-portföljen är handplockat och kännetecknas av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Dessutom är det produkter med god tillgänglighet och möjlighet till snabba leveranser.

I huvudsak rör det sig om tre produktkategorier. Solceller, med solpaneler, växelriktare, infästningssystem och solpanelskabel. Värmepumpar med både luft-luft-teknik och luft-vatten-teknik. Inom kort lanseras även allt som behövs för elbilsladdning med laddare, monteringssystem och laddkablar.

– Solceller, värmepumpar och elbilsladdning är tre områden där vi sett en starkt ökad efterfrågan under de senaste åren. Samtidigt är det tre områden som är komplexa och där det inte alltid är enkelt att göra rätt val, säger Matias Mosesson och fortsätter:

– Med Solar Zero blir det betydligt enklare. Köper du en produkt från Solar inom konceptet Solar Zero så vet du att du gjort ett bra val. Solar står som garant för produktkvalitet, tillgänglighet och som en trygg partner över tid. Många glömmer att det här är fråga om tekniska anläggningar med förväntad livslängd på upp till 25 år. Då är det skönt att veta att den leverantör man väljer finns kvar på marknaden om det skulle dyka upp problem i framtiden.

Rådgivning ingår

En annan viktig del av Solar Zero-konceptet är möjligheten till rådgivning och utbildning. Här ingår rådgivning och teknisk support från Solars experter, som till exempel kan bistå med förslag på produktval och materiallistor för den som fått i uppdrag att installera en solcellsanläggning.

Via Solar School erbjuds dessutom relevanta utbildningar inom grön omställning, så som solceller, elbilsladdning och värmepumpar.

– Det här är modern teknik där det hela tiden händer nya saker, säger Matias Mosesson. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att ligga i framkant med kunskap om den senaste tekniken, och erbjuder därför relevanta och prisvärda utbildningar som kan genomföras på plats eller online. Ingen blir gladare än vi om vi kan hjälpa våra kunder att göra bättre val.Fakta: Solar Zero

Solar Zero är noga utvalda produkter som bidrar till en mer hållbar planet, och berör i huvudsak de tre kategorierna värmepumpar, solceller och elbilsladdning. Produkterna som ingår i Solar Zero-portföljen har god tillgänglighet, konkurrenskraftiga priser och kan beställas med snabb leverans. Inom ramen för Solar Zero erbjuds även rådgivning, utbildning och teknisk support.

Läs mer och se hela utbudet

Lär dig mer om hur Solar Zero kan göra din verksamhet grönare

Läs mer om Solar Zero