Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Personskydds- brytare

– en lösning som alla vinner på

Gör din kund mer nöjd och passa samtidigt på att tjäna extra pengar tack vare högre marginaler. Leif Hallén på Hager berättar varför personskyddsbrytare borde vara en viktig del av alla installatörers vardag.

Som installatör är det lätt att hålla sig till gamla vanor och gå i gamla spår. Problemet är bara att de metoder och produkter som var de bästa nyss sällan är det även i morgon. Ett sådant område är elcentraler och jordfelsbrytare. Även om jordfelsbrytare i sig är en fenomenal uppfinning är det sällan den lösning som är allra bäst – i synnerhet inte eftersom en modern personskyddsbrytare är mycket effektiv och välfungerande.

– Det finns ju ingen anledning till att hela centralen ska stängas av bara för att du får ett lokalt fel. Det kan få stora konsekvenser för användaren, om till exempel ett jordfel slår ut kyl och frys när man är bortrest, säger Leif Hallén, vd för Hager Elektro AB.

Leif Hallén menar att hela branschen vinner på att fler väljer personskyddsbrytare, att det blir en så kallad win-win-win-win. Hans eget företag tjänar så klart på fler sålda produkter, och så även den som levererar varan. För kunden finns också ett stort värde i att få en mycket bättre elcentral, som är säkrare, enklare att felsöka och dessutom ökar värdet på fastigheten. Och sist men inte minst finns det också bra pengar för dig som installatör att tjäna på att installera personskyddsbrytare.

– Om du som installatör kan sälja en mer avancerad central leder det till högre intjäning och därmed kan du också tjäna mer pengar. Väldigt ofta är det installatören som väljer produkten åt kunden, men tyvärr väljer man ofta den billigaste lösningen eller de produkter man redan har i bilen, säger Leif Hallén.

En bättre lösning vore att i stället ta diskussionen med kunden och erbjuda personskyddsbrytare, eftersom kunden då får en bättre produkt och att installatören – tack vare bättre marginaler – får mer pengar i fickan.

– Visst är det så att människor ofta låter plånboken styra mer än förnuftet, men jag är övertygad om att en stor andel skulle betala de där extra kronorna om de bara visste vilka fördelar det medförde. Jag vet också att de skulle bli otroligt nöjda med resultatet, så det finns alla anledningar att ta diskussionen, säger Leif Hallén.

Utöver de uppenbara fördelarna med personskyddsbrytare – som att kunden slipper få hela anläggningen utslagen i onödan och att det blir enklare att felsöka – finns det en sak som kanske är viktigare än allt annat: personskyddsbrytare bidrar till ökad elsäkerhet.

– Ta IKEA till exempel, sedan snart 20 år tillbaka sätter de bara personskyddsbrytare på alla utgående grupper i hela varuhusen, säger Leif Hallén. Och varför gör de det? Jo, för att de har barn i hela varuhuset och de vill ha en så säker anläggning som möjligt. Säkerheten måste alltid vara det viktigaste, och där har vi i branschen ett ständigt aktuellt uppdrag om att hålla kunderna uppdaterade om de mest relevanta produkterna. Alla har ett intresse av att vi lyckas med det.

 

“Jag är övertygad om att en stor andel skulle betala de där extra kronorna om de bara visste vilka fördelar det medförde, och jag vet att de skulle bli otroligt nöjda med resultatet.“

Leif Hallén, VD, Hager Elektro AB

10 snabba argument för att installera personskyddsbrytare

1. Elsäkerheten blir högre.
2. Kunden får en bättre elanläggning som är enklare att felsöka.
3. Kunden slipper problemet med läckströmmar.
4. Kunden får en lösning som är framtidssäkrad.
5. Kunden får en stor förbättring för en liten kostnad.
6. Värdet på kundens fastighet ökar.
7. Kunden behöver inte råka ut för att all el stängs av i onödan.
8. Kunden behöver inte oroa sig för att få fuktskador och maten förstörd om ytterbelysningen råkat ta in vatten.
9. Du som installatör tjänar mer pengar då marginalerna är bra.
10. Du får en nöjdare kund.

 

 

Se Hagers personskyddsbrytare och handla

Fem platser där personskyddsbrytare bör finnas

1. Kyl och frys. Om kyl och frys blir utan ström trots att det inte är någon fel på dem kan det snabbt bli katastrof med så väl fuktskador som förstörd mat.
2. Uttag utomhus. Alla platser där det kan komma in fukt bör ha personskyddsbrytare.
3. Utebelysning. En av de vanligaste bovarna till jordfel är utebelysningen – men det finns ingen anledning till att den ska slå ut all annan el i hemmet.
4. Badrum. En lurig plats där fukt är en naturlig del av vardagen – och därmed en plats som ska utrustas med personskyddsbrytare.
5. 3-fasuttag. Många produkter som är anslutna till 3-fas löper ökad risk för elfel.

 

Vill du läsa fler artiklar?

Vi har samlat alla artiklar på ett och samma ställe.

Upptäck mer här!