Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Allt du behöver – och lite till

Upptäck Arvid Nilssons sortiment

 

Text: Magnus Carlsson
Foto: Arvid Nilsson

Med över hundra års erfarenhet är Arvid Nilsson en mycket pålitlig partner när det kommer till infästning. Som en del i Solars pågående storsatsning med att bredda sortimentet har samarbetet med Arvid Nilsson skalats upp, och nu hittar du deras produkter i samtliga Solars svenska butiker.


Bakgrunden till det stärkta samarbetet är att Solar har som mål att växa inom området verktyg, förnödenheter och fästmateriel.


– Vi vill stärka vår attraktivitet och vårt partnerskap med våra kunder inom el, VVS och industri genom att bredda vårt erbjudande. För oss är det viktigt att identifiera strategiska partners med högkvalitativa produkter för långsiktiga samarbeten. Vi har kunder i många olika branscher vilket gör att vi behöver en stark och kompetent partner och Arvid Nilsson lever upp till våra högt ställda krav, säger Matias Mosesson, Vice President, Commercial Market & Sourcing på Solar.


Lång historia
Arvid Nilsson har en gedigen historia av att i över 100 år ha levererat säkra och hållbara fästelement till industri- och byggbranschen. För Solar är det därför extra roligt att kunna erbjuda infästning från Arvid Nilsson i samtliga butiker i Sverige, samt med ett omfattande sortiment i Solars E-handel.

I utvalda Solar-butiker hittar du som installatör även Arvid Nilssons Store System, ett smart butikskoncept där produkterna grupperas på ett tydligt sätt i olika produktgrupper och användningsområden. Hyllsystemet är överskådligt och det är lätt att hitta rätt produkt för det du söker tack vare den unika färgkodningen.


– Vi arbetar ständigt med att förbättra kundupplevelsen, och det här är en extra satsning för att det ska vara enkelt att hitta rätt produkt. Att vi nu får en tydlighet i infästningshyllorna är efterlängtat av våra kunder och stämmer väl överens med det arbetet, säger Matias Mosesson.

Hållbart producerade förpackningar

Precis som Solar har Arvid Nilsson en stark hållbarhetsagenda och en lång tradition av CSR-arbete. Ett talande exempel för det är att Arvid Nilsson valt att fasa ut plastförpackningar. För några år sedan lanserades även Miljöboxen, en vattentålig och återvinningsbar förpackning i kartong som vunnit världsmästerskapen i förpackning.


– För oss är det väldigt viktigt att samarbeta med partners som har samma värderingar som oss när det gäller kvalitet och miljöansvar och som har ett starkt fokus på CSR-arbete. Tillsammans med Solar arbetar vi långsiktigt och bygger ett hållbart samarbete, säger Annika Folkesson, vd på Arvid Nilsson.

För att kunna ta steget till en helt vattentålig förpackning krävdes en investering i en ny packmaskin, något som gjort att Arvid Nilsson kunnat minska sina transporter avsevärt.

I stället för att transportera produkter färdigpackade i plastlådor, köps skruv i bulk och packas på plats hos Arvid Nilsson i Kungälv. Miljöboxen väger dessutom bara en tredjedel av en motsvarande plastförpackning, och med sin vikbara konstruktion tar den endast upp en bråkdel av ytan under förvaring och transport.

– Förpackningar och transporter är två mycket viktiga faktorer när det kommer till hållbarhet. Alla måste göra det de kan för att transportera sina produkter på ett så effektivt sätt som möjligt. Det är något vi på Solar arbetar aktivt med, och vi är väldigt glada att Arvid Nilsson delar den synen, säger Matias Mosesson.

 

/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm2/vendor-arvid-nilsson/solar-arvidnilsson-frontimage-1200x675.jpg

"För oss är det väldigt viktigt att samarbeta med partners som har samma värderingar som oss när det gäller kvalitet och miljöansvar och som har ett starkt fokus på CSR-arbete."

 

Matias Mosesson

Vice President, Commercial Market & Sourcing, Solar