Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Säkrare arbetsplats med produkter från Milwaukee

Som installatör är du beroende av att pålitliga verktyg och säker utrustning. Precis det erbjuder Milwaukee – vars stora sortiment du hittar hos Solar.

TEXT: Magnus Carlsson
FOTO: Milwaukee

Är du verksam inom installationsbranschen är Milwaukee kanske inget nytt varumärke. Bolaget som grundades 1924 är ett av branschens mest välkända och uppskattade varumärken, som särskilt brukar hyllas för sin användarvänlighet och slitstyrka.


I samband med att Milwaukee fick nya ägare 2005 inledde bolaget en ny resa där man satsade ännu hårdare på att komma närmare användarna, och i första hand tillverka det användarna efterfrågade i stället för det man själva ville producera. Man gick på djupet för att reda ut vilka som var de största dagliga utmaningarna för hantverkare.


Experter på sladdlöst
En av de tydligaste utmaningarna var strömförsörjning för verktyg. Elkablar är inte bara otympliga – de blir också snabbt en säkerhetsrisk då de är enkla att snubbla på. Och då har vi inte ens nämnt problemet med att 230V-uttag inte ens är tillgängligt i alla situationer.


Milwaukees lösning blev att designa batteridrivna verktyg utan kompromisser, anpassade efter användarna. I dag har Milwaukee över 255 olika batteridrivna verktyg tillgängliga gör M18-plattformen med 18V Li-ionbatteri, samtidigt som M12-plattformen med 12V Li-ionbatteri är kompatibel med över 110 olika enheter.


Milwaukee har även förbättrat arbetsplatserna genom MX Fuel-sortimentet, en serie produkter som eliminerar behovet av tyngre bensindrivna maskiner, där Milwaukees 350mm kapmaskin och den batteridrivna bilningsmaskinen är två nyckelprodukter.

Pålitlig skyddsutrustning
Utöver verktyg har Milwaukee under en lång tid också verkat för att göra arbetsplatserna säkrare genom personlig skyddsutrustning. Ett bra exempel på det är Milwaukees innovativa skyddsglasögon som enkelt kan bäras under hela dagen tack vare de hållbara och imfria linserna. Milwaukee gör även skyddshandskar i olika klasser, hjälmar, knäskydd, hörselskydd, varselvästar, ansiktsmasker och arbetskläder.


En annan del av Milwaukees sortiment, som många kanske ännu inte upptäckt, är belysning. Milwaukees belysningssortiment är framtaget för att tåla de allra tuffaste förhållandena på och utanför arbetsplatsen. Tack vare avancerad LED-teknik och Milwaukees Trueview-belysning ges en konsekvent ljusbild, optimerad färgtemperatur och en verklighetstrogen färg- och detaljåtergivning.


Milwaukees belysning är alltid portabel och sladdlös. Produkterna kan drivas med samma batterier som verktygen och kommer alltid med en rad smarta funktioner. Bland produktgrupperna inom belysning finns personlig belysning så som ficklampor, pennlampor och pannlampor, men även områdesbelysning och stativbelysning.


Se hela vårt utbud från Milwaukee på Solar.se