Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Notiser!

Vi har valt ut några nyheter från våra egna hyllor och verksamhet. Upptäck ännu fler produkter i vår e-handel, eller varför inte ladda ner vår app, Solar Mobile. Därifrån kan du filtrera precis efter dina behov.

TEXT: Magnus Carlsson

Gå till webshop

Solars hållbarhetsmål godkända

Solars hålbarhetsmål är nu godkända av Science Based Targets initiative, SBTi, som är en av världens mest ambitiösa koalitioner för hållbarhet.


Solars mål är att minska utsläppen med 25% över hela värdekedjan, och att ha netto-nollutsläpp inom scope 1 och 2 senast 2030.


– Erkännandet från SBTi bevisar att vi är på god väg med våra ambitiösa klimatmål. Enbart under 2022 har vi minskat våra utsläpp inom scope 1 och 2 med 23% jämfört med föregående år, säger Mette Bredkjær, hållbarhetsdirektör på Solar.

Gröna möjligheter med ThermoNova

I mars I år förvärvade Solar värmepumpstillverkaren ThermoNova. ThermoNova erbjuder modulära värmepumpar som är anpassade för stora, energieffektiva värmelösningar med särskilt fokus på industrier, lager och stora kontor. ThermoNovas produkter tillverkas i Danmark och drivs med propan, vilket ger hög effektivitet och låga CO2-avtryck.


– Behovet av energieffektiva lösningar ökar kraftigt, och som ett företag har vi en önskan och en skyldighet att vara en del av den gröna omställningen. ThermoNova erbjuder unika lösningar med stor potential", säger Solars VD Jens Andersen.

Lägre priser med Visma Uhpo

Solar har ingått ett partnerskap med Visma Uhpo, som är en del av Visma Advantage. Det innebär att du som använder dig av Vismas inköpsportal nu kan få ännu bättre priser på dina inköp.

– Vi strävar alltid efter att skapa kostnadseffektiva lösningar för våra kunder, och att gå den här vägen är alltid kostnadseffektivt, säger Rickard Amidani, marknadschef Trade på Solar Sverige.

Upptäck Thermrad!

Har du sett vår radiatorserie från Thermrad? Thermrads radiatorer är mycket prisvärda och passar utmärkt både för renovering och nyproduktion. Från Thermrad erbjuder vi horisontella radiatorer, vertikala radiatorer och handduksradiatorer.

Se hela utbudet under konceptsidan Solar Heat på solar.se

Solar Heat

Solars VD firar 25

Nyligen firade Solars koncern-vd Jens Andersen 25 år på jobbet. Jens har en bakgrund som företagsekonom och revisor, och började för 25 år sedan sin bana hos oss som ekonomichef.  2012 blev han VD för Solar Danmark, för att 2017 bli VD för hela koncernen.

– Jag kommer alltid att vara intresserad av hur vi skapar nya affärsmöjligheter och utvecklas som företag. Trots 25 år i samma företag är jag fortfarande nyfiken. Min nyfikenhet försvinner aldrig, säger Jens Andersen.

/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm2/notiser-2023-sm2/man_charging_an_electrical_car-1200x675.jpg

Tillfällig lag för laddning på jobbet

Du har väl inte missat att Sverige infört en tillfällig lag för elbilsladdning på arbetsplatsen? I vanliga fall ska anställda som har möjlighet att ladda sin elbil på arbetsplatsen förmånsbeskattas för laddning. Men sedan den 1 juli i år är förmånsbeskattningen slopad. Observera att den nya lagen endast är tillfällig och att förslaget är att den ska gälla till och med 30 juni 2026.

/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm2/notiser-2023-sm2/intra1_o0tydp-1200x675.png

Träd för framtiden

Hållbarhet är en central del av Solars affärsstrategi. Vi strävar efter att vara CO2-neutrala i Scope 1 och 2 senast 2030, men har också som mål att förbättra biodiversiteten vilket vi bland annat gör genom att plantera träd. Fördelarna med att plantera träd att träden binder utsläpp, samtidigt som de skyddar grundvatten och bidrar till att förbättra djurens livsvillkor.

I skogen i närheten av vårt huvudkontor i danska Vejen har vi precis planterat 116 000 träd, vilket innebär att vi omvandlat en yta på 38 hektar från jordbruksmark till skog. Planteringen består av 35% lövträd och 65% barrträd.