Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

God lönsamhet med Solar som partner

Text: Magnus Carlsson
Fotograf: Anna Sigvardsson Högborg

 

 

Elsystem i Perstorp är ett av Sveriges mest lönsamma automationsföretag. För att bibehålla den positionen krävs snabb och felfri logistik – vilket de får genom ett långtgående samarbete med Solar och Schneider Electric.

Elsystem i Perstorp AB är ett framgångsrikt företag inom elteknik och industriautomation, med flera av Sveriges och Europas största industriföretag på kundlistan. Bolagets resultatrapport är kantad av hög omsättning och god lönsamhet, vilket delvis är ett resultat av att man i tätt samarbete med Solar och Schneider Electric utvecklat en mycket effektiv supply chain.
– Elsystem är ett fantastiskt företag med en unik kompetens inom automationsanläggningar, och vi är väldigt stolta över vårt täta samarbete med dem. Elsystem är ett bra exempel på hur ett företag kan öka sin effektivitet och lönsamhet genom att ha Solar som supply chain partner, säger Robert Nord, försäljningschef industri på Solar.

Leveranser varje natt
I praktiken innebär samarbetet att Elsystem löpande har kontakt med både Schneider Electric och Solar. Tillsammans ser man till att rätt produkter hela tiden finns i lager hos Solar, och att dessa tack vare Solars nattleveranser finns på plats när Elsystems installatörer kommer till jobbet på morgonen.
– Det finns ju en anledning till att vi har haft Solar som huvudleverantör i 20 års tid, och det är att samarbetet fungerar väldigt bra. Solar är duktiga på att både lagerhålla och leverera materialet vi behöver och är alltid mycket lyhörda för våra behov, säger Lennart Olsson, medgrundare av Elsystem.
Han fortsätter:
– När jag började som elektriker en gång i tiden fick man material levererat en gång i veckan. Nu får vi det varje dag. Vi kan lägga vår beställning ända fram till klockan 18 och ändå ha grejerna nästa dag tack vare nattleveransen. Det är en otrolig fördel.

Fokus på kärnaffären
Lennart Olsson lovordar också det faktum att man bara förhandlar om priser en gång per år. Det innebär att Elsystem inte behöver lägga någon tid eller energi på att jämföra produkter och priser. Istället kan de fokusera fullt ut på sin kärnaffär och på att bli bäst på det de gör, medan Solar och Schneider Electric kan fokusera på att ge god service.
Elsystem i Perstorp använder sedan länge Schneider Electrics produkter när de ritar och bygger sina skåp och anläggningar, och även Schneider Electric uppskattar det täta samarbetet mellan de tre företagen.
– I en agil leveranskedja är både vi och kunden beroende av en riktigt bra logistikpartner, vilket vi får genom Solar, säger Johan Hult, försäljningsingenjör på Schneider Electric. De är skickliga på att hitta bra lösningar där man sätter kunden i fokus, och leveranserna är snabba och flexibla. Solar erbjuder helt enkelt världsklasslogistik, vilket adderar värde för alla parter.