SmartKit

Gula etiketten gör skillnad

Nu har vi gjort det ännu enklare att göra beställningar. Med vår nya tjänst SmartKit får du exakt det material du behöver, förpackat i en och samma kartong. Och nästa gång upprepar du alltihop med ett klick. Enkelt, enklare, SmartKit!

Text: Magnus Carlsson
Foto: Nicke Messo

SmartKit är Solars senaste logistiktjänst. Den är framtagen för att underlätta vardagen för dig, genom att i en och samma låda ge dig materialet du behöver – varken mer eller mindre – för en specifik uppgift.

– Till exempel vid ett nybygge kan du ha ett SmartKit för varje badrum, och om du sätter upp laddboxar kan du ha ett färdigt kit till varje box. Ett tredje exempel är att sätta samman färdiga paket med verktyg som kan klickas hem varje gång ni anställer en ny kollega, säger Frida Elmblad, Försäljansvarig för Services på Solar Sverige.

Minskar svinnet

Fördelarna med tjänsten är flera. Det minskar materialsvinnet med i genomsnitt tio procent, men gör också arbetet mer effektivt då du aldrig behöver leta efter produkterna till ett specifikt jobb.

– Tjänsten lanserades för en tid sedan i Danmark, och där har den varit otroligt populär. Det är väldigt kul att SmartKit nu också är tillgängligt för den svenska marknaden. Vi strävar alltid efter att alltid spara tid för våra kunder, eftersom det i slutändan sparar pengar. Och det är precis vad man gör med SmartKit. säger Frida Elmblad.

Som kund kan du enkelt sätta samman dina SmartKits i Solars E-handel, dygnet runt, sju dagar i veckan. Om du i dag har favoritlistor E-handeln, så kan du nu enkelt konvertera dem till SmartKit med ett klick. När du väl har tagit fram ett SmartKit finns det sparat på din profil, och du kan sedan klona ditt kit om du vill beställa flera av samma.

Tydlig märkning

Varje SmartKit märks med en särskild etikett. Den är gul och tydligt uppmärkt med exakt var paketet ska levereras och vad det innehåller. Märkningen gör det betydligt enklare att säkerställa att rätt artiklar hamnar hos rätt person på en arbetsplats, och att den personen har allt den behöver för arbetet.

– Jag tror många kan känna igen sig i att man beställt material lite för tidigt, och så snart man börjar öppna en låda försvinner saker. Plötsligt står man där och saknar material till sin installation. Med SmarKit är det enkelt att planera så att du får exakt rätt material, precis när du behöver det.

Läs mer om hur du kommer igång med Smart Kit

Läs mer