Wet Jerk

 

 

 

 

Wet jerk är den våta marinad som används till jerk. Jerk används dels som marinad till köttet före grillningen och dels till att pensla köttet med upprepade gånger under grillningen. Eftersom grillningen sker på lägre temperaturer kommer inte marinaden att brännas. Wet jerk håller länge i kylen, den blir inte sämre av att stå någon månad – helt ok att göra en större batch med andra ord.

Recept, ca 3dl
4 scotch bonnet-chili alt habanero
1 gul lök, i bitar
6 vitlöksklyftor
5 salladslökar, halverade
½ dl japansk soja
1 ½ tsk salt
1 msk nymald svartpeppar
1 msk riven ingefära
2 msk hel kryddpeppar
2 msk mörkt
muscovadosocker
1 tsk nymald muskot
2 msk rapsolja

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.
Lägg över jerkblandningen i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock och förvara i kylen.
Låt smakerna sätta sig över natten.
Håller upp till 4 veckor.