Det bästa ljuset för ett snabbt spel

Vi får mycket positiv feedback från spelarna av helhetsupplevelsen jämfört med de vanliga belysningsstolparna. I framtiden räknar vi med att det blir en avgörande punkt vid val av padelhall Anders Oechsler

KUND & Padel Club Ringsted
TEKNISK PARTNER www.padelclub.dk/l/ringsted
OMRÅDE Sportbelysning

 

Hypen kring padelsporten har fortsatt att växa på senaste tiden och nya banor byggs över hela landet. Desto större anledning att betona vikten av att utrusta dessa nya idrottsplatser med bästa möjliga belysning. Detta bl.a. för att uppnå optimala förutsättningar för spelarna på planen, men också för att åstadkomma energieffektiva lösningar.

Padelbanor har ett högt rekreationsvärde, på sommaren kan spelarna dra nytta av de svala kvällstimmarna och på våren eller hösten kan de fortfarande spela när solen för länge sedan har gått ner. Samtidigt ställer det höga krav på planens belysning, så att det ger ett enhetligt och jämnt ljus för spelare på planen. Om ljusstyrkan är jämnt fördelad på banan möjliggör det snabbare och mer fokuserat spel. Ett samspel mellan starkt ljus och mörka skuggor överanstränger ögonen eftersom ögat hela tiden måste anpassa sig och fokusera på omgivningen och inte minst bollen.

Solar Light har levererat belysningsarmaturer till den nyligen öppnade padelanläggningen i Ringsted i Danmark. Belysningen ger en bländfri och fullt upplyst upplevelse på planen. Detta ger både spelare och åskådare en trevlig upplevelse utan skuggor eller skarpa bländande störningar.

På padelanläggningen i Ringsted installerades belysningsarmaturer på 5 inomhusbanor, 4 dubbel och 1 singel, som var specialanpassade för de omgivande förhållandena. Sport Lens Padel-armaturen med UGR-galler, speciellt designad för användning på padelbana användes. Spelarna kan nu se bollen optimalt under hela matchen och på hela planen, då ljuset minimerar skuggor till ett absolut minimum. Därmed uppfylls även standarden för professionella tävlingar och det finns inte längre något som står i vägen för att hålla padelturneringar i framtiden.

Anders Oechsler, verksamhetschef på Padel Club, beskriver resultatet av samarbetet med dessa ord: "Belysning är en av de viktigaste faktorerna på padelbanor. Man ska i princip inte lägga märke till ljuset. Man ska inte bli bländad under spelet eller ha mörka områden på banan.

Vi får mycket positiv feedback från spelarna av helhetsupplevelsen jämfört med de vanliga belysningsstolparna. I framtiden räknar vi med att det blir en avgörande punkt vid val av padelhall.

 

Vidare var det viktigt för oss att vår affärspartner kunde ge oss goda och professionella råd. Inklusive presentation, visualisering av upplägget i hallen, beräkning av behovet av antal armaturer och möjligheter för de dimbara lösningarna längs vägen."

Våra installatörer och säljteam arbetade med högt engagemang för att uppnå det optimala resultatet.

"I Padel Club Ringsted har Solar Light levererat en armatur som är utvecklad speciellt för padelsporten. Armaturen ger en jämn och hög ljusnivå, oavsett monteringshöjd, samtidigt som den inte bländar. Armaturen är utrustad med ett UGR-galler, som är specialtillverkat och gör att bländningen i de flesta fall kommer ner i nivå med den belysning man upplever i en öppen kontorsmiljö.

En helt unik lösning som har en positiv inverkan på den totala spelupplevelsen på Padel Club.

"Padel är en sport som utvecklas snabbt i Danmark och Sverige och Solar Light har från start varit med i processen att utveckla marknadens bästa belysningslösning för just detta ändamål. Sedan padelsporten startade i Argentina och Spanien har belysning aldrig varit i fokus. Det var först när sporten tog fart i Danmark som jag började undra över den låga standarden på belysningen i de få padelhallar som fanns.

Under många år har vi arbetat med olika belysning för tennis och badminton t.ex. så varför skulle vi inte kunna göra det också för padel? Tillsammans med vår leverantör genomförde vi otaliga tester och beräkningar och vi kunde skapa en armatur som kunde leverera önskad ljusnivå, utan bländande, men ändå med en mycket hög verkningsgrad.

Kombinationen av den mycket låga bländningen i kombination med att bollen aldrig gick ut ur sikte på hög höjd gjorde att vi ganska snabbt visste att vi hade skapat något unikt. Vi vill tacka Padelklubben för samarbetet hittills och ser fram emot fler spännande padelcentum.” säger Solar belysningskonsult Martin Frederiksen.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5741_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5819_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5757_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5713_small.jpg