Ny LED-belysning för en exklusiv look

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/sydbank_lqledophold.jpg
KUND Sydbank
INSTALLATÖR AG Electric
LÖSNING LQ38 LED specialdesignad armatur efter arkitektens önskemål

 

Sydbank har genomfört en stor renovering av sina kontorsbyggnader, bland annat en belysningsrenovering av korridorer och allmänna utrymmen. Med Solar Light som totalleverantör var det möjligt att specialdesigna den nya belysningen, varför Sydbank och Solar Light snabbt kom fram till en bra plan för belysningen.

För att kunna leverera den specialdesignade lösningen, där de nya LED-armaturerna skulle passa med det vackra taket i träprofil, så att ljuset fick samma mått som träprofilerna, gjordes mätningar och ljusberäkningar flera gånger. Valet föll på LQ-serien. Här blev lösningen att varje enskild armatur mäts på plats efter varje enskild träprofil, så armaturen är specialtillverkad för den specifika platsen i taket.

I hela Sydbank styrs ljuset av sensorer. Ljusstyrning via DALI för dimning, så ett mjukt och behagligt ljus uppnås, vilket bidrar till ökat välbefinnande och trivsel i korridorer och sällskapsytor. I korridorerna finns 250-300 LUX, men detta kan justeras efter behov. Sensorerna och LED-lösningen bidrar till energibesparingar och funktionalitet, vilket gynnar båda användarna. Korridorerna och gemensamma utrymmen framstår nu som toppmoderna med ett exklusivt utseende efter renoveringen.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/se_sydbank_lqlandbosyd_1200x675.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/sydbank_lqlandbosyd_ml22.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/sydbank_lqledprofil.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/sydbank_lqledgang.jpg