Framtiden för energieffektiva, trygga och smarta hem

Energi och uppkopplat

Ett uppkopplat hem gör vardagen lite enklare. Med fokus på Energi och uppkopplat lyfter vi fram våra lösningar för uppkopplade elcentraler, strömställare och dimrar. Tillsammans och var för sig bidrar dessa lösningar till ett energismart hem. För dig som installatör finns dessutom en mängd av hjälpmedel och digitala verktyg för enkel installation – var du än befinner dig.

Smarta dimrar och strömställare

Timer för dimmer och strömställare inkl. astro-funktion – nedräkning för t ex fläkt eller handukstork, anpassning efter solens upp- och nedgång, veckoscheman m.m. Skapa och spara olika scenarier, t ex. filmkväll, middag m.m. Enkelt att koppla upp befintliga strömställare.

Köp produkterna
Den uppkopplade elcentralen

Wiser Energy och PowerTag energisensorer kopplar upp kunden till sin central direkt med sin smartphone. Ger övervakning av total förbrukning och samt larm vid störningar. En komplett serie med konfigurations- och beräkningsprogram samt användarvänliga appar.

Köp startkitet
Bygg elcentralen och välj dina apparater på ett ställe

Med verktyget eDesign kan du enkelt bygga Schneider Electrics elcentral Resi9 vart du än befinner dig. Med eDesign får du möjlighet att definiera de grundläggande förutsättningarna, välja apparater, designa centralen samt generera och hantera enlinjeschema automatiskt.

Testa eDesign

Det hållbara boendet

– Vi behöver bygga ett hållbart samhälle för framtiden och sträva efter att skapa miljöer där människor trivs och vill leva”. Det säger teknologie doktor Ulf Östermark som är forsknings- och utvecklingschef på fastighetskoncernen Framtiden som ingår i Göteborgs stad.

Upptäck det hållbara boendet

Energi och miljö

Att spara energi och använda den på ett effektivare sätt, mer komfort och bekvämlighet i vardag och arbetsliv, samt möjlighet att välja alternativ som är bättre för miljön ligger högt på mångas agendor idag. Ett enkelt sätt att göra detta är att t.ex. installera ljusstyrning eller närvarodetektorer på alla ställen där ljuset ofta glöms på, till exempel i garage, korridorer, källare och på vindar, men också att medvetet välja miljömärkta produkter.

Green Premium

Green Premium är en unik miljömärkning som ger dig möjlighet att aktivt främja en medveten miljöpolicy som även är bra för affärerna. Den garanterar bland annat överensstämmelse med gällande miljölagstiftning. Nedan produkter ingår alla i Green Premium-sortimentet.

Exxact insatser

Fyra-i-ett-koncept – samma insats kan användas för både infälld IP20/IP44-montering och utanpåliggande IP20/IP44-montering. Insatserna finns i tre basfärger: vit, antracit och metallic och kan kombineras med valfri designram. Koppla upp befintliga och nya strömställare och styra belysningen med Wiser Lighting Control.

Se sortimentet
Multifix infällda dosor

Multifix Eco dosorna är snabbinstallerade och är tillverkade i plast som kan återvinnas. Klarar 850°C glödtrådstest samt tål temperaturer mellan -25°C och +90°C. Samtliga dosor är 100% halogenfria.

Se sortimentet
Mureva IP55 kopplingsdosor

Ett komplett sortiment med fler än 40 dostyper. Finns i nio storlekar – från 65x65cm till 325x275cm. Välj mellan tre typer – med kabeltätningar, knock-out eller helt slät.

Se sortimentet
OptiLine minikanaler

Välj mellan sex olika storlekar och 17 olika varianter samt en stor mängd tillbehör. Finns i tre material: aluminium, bly- och kadmiumfri PVC eller halogenfri PC/ABS, med tillbehör i PC/ABS. Basprofilen levereras med förstansade hål för att göra det lättare att montera den på väggen.

Se sortimentet

Du som installatör...

...får möjligheten att kunna erbjuda kunder en komplett installation som värnar om miljön och som går snabbt och enkelt att installera.

Din kund...

…får möjligheten att välja och vraka bland en mängd olika designval och funktioner som är vänliga mot miljön.

Energi och kontroll

Vid flytten till sitt nybyggda hus ville familjen Svensson satsa på hemautomation och energistyrning. Med hjälp av lösningar från Schneider Electric kunde de få full kontroll på energiåtgången vid laddning av elbil och även energianvändningen i hemmet. 

Wiser Energy är en applikation som ger full kontroll på laddning och energiförbrukning. Familjen kan nu få varningar om förbrukningen överstiger de mål de satt upp för den nya laddstationen i garaget och för enskilda laster i hemmet. Och dessutom en push-notis i telefonen när bilen är färdigladdad samt info om vad just denna laddning kostade.

Resi9 och Wiser Energy – den uppkopplade elcentralen

Snygga och ergonomiskt utformade kapslingar för utvändigt eller infällt montage. Kunden kopplar upp sig till sin central direkt via smartphone och kan övervaka förbrukning samt få larm vid störningar. Idrifttagning sker via Bluetooth med mySchneider Electrician eSetup smartphone app.

Köp här
EVlink – elbilsladdare

Robust lösning som står emot vädrets makter - IP-klass 54 och IK10. Laddar upp till tre gånger så snabbt som ett vanligt uttag. Evilink har RFID-läsare för begränsning av tillträde samt uppkopplad mjukvara för energihantering.

Köp här
D-Life – fastighetsautomation

Styrning av ljus, temperatur, jalusier och scenarier. Flexibel och individuell uppbyggnad av display-interface. Hög kvalitet och design samt ett brett urval av färger och ramar.

Köp här
solar.se/radiatorer

Radiatorer för rätt ändamål!

El- eller vattenburen radiator, hjälp din kund med att välja uppvärmning?

LÄS MER

Försprång till framtiden

Solar erbjuder nya produktsortiment inom elbilsladdning för att på smartare sätt hjälpa dig och alla andra in i framtiden.

Läs mer