Murrelektronik

Anslutningsteknik

Ledande leverantör av kablar och kontaktdon – nästan oändliga variationer av kabeltyper, kontaktdon och färger.

/globalassets/dk/din-branche/murrelektronik/connection/cabelbuket_700x500.jpg

Enorm variation av kablar och kontaktdon

Saknar du ett speciellt kontaktdon med en kabel som måste tåla en viss miljö och dessutom måste ha en bestämd färg?
Det behöver inte verka så hopplöst som du tror. Murrelektronik har ett brett utbud av kontaktdon, kabeltyper och färger som gör att du kan få just den kabel du letar efter.
Oavsett om det är M8- eller M12-kontaktdon, ventilkontaktdon eller Deutsch-kontakton, långa eller korta, så kan du hitta just den lösning du letar efter.

Ledande tillverkare av kablar och kontaktdon

Med hjälp av Murrelektroniks stora urval av kablar och kontaktdon kan du hitta den perfekta kabeln med rätt kontaktdon för din applikation. Oavsett produktionstyp, miljö och tillämpning hittar du nästan garanterat just det du söker i det breda sortimentet.
Använd rätt kabel för den specifika miljön. Kablarna erbjuds i materialen PVC, PUR/PVC och PUR/PUR. För varje kabel kan du välja mellan ett antal kontaktdon för data, matning och signal.

Murrelektronik

Givar- och ställdonskablar

Se ett av de största programmen av ledningssatser på marknaden för anslutning av givare och ställdon av hög kvalitet och många egenskaper. Alla kontaktdon är försedda med guldpläterade kontakter, stöt- och variationståliga och fabrikstestade efter tillverkning. Alla kablar är IP67-godkända som standard och är UL/CSA-certifierade enligt UL2238-standarden.

Köp här
Murrelektronik

Matningskablar

Strömkontaktdonen är kompakta enheter med energikapacitet som lämpar sig perfekt som den enkla lösningen för strömförsörjning till applikationer med hög strömförbrukning. Kablarna har förmonterade standard industrikontaktdon som är kodade för rätt spänning för att säkerställa problemfria installationer. Alla kablar har nödvändiga godkännanden för användning i globala tillämpningar. De är robusta med tätade anslutningar, IP67-klassade när de är korrekt anslutna.

Murrelektronik

Mobila tillämpningar

Förkonfigurerade och funktionstestade anslutningskablar sparar inte bara tid vid installation och felsökning utan säkerställer också att mobila maskiner är felsäkra och hållbara även under extrema förhållanden tack vare sin robusthet. De professionella anslutningskablarna är helgjutna och har permanent hållfasthet mot olika medier samt högtryckstvätt. Alla anslutningskablar är konstruerade för kompatibilitet och täthet med våra passiva och aktiva Xtreme DB-fördelningsboxar.

Murrelektronik

Ventilkablar

Ventilkablar lämpar sig för tuffa miljöer med tung belastning, allt från damm, kemikalier och vätskor, samt mekaniska belastningar som vibrationer, stötar och dragbelastningar. Kablarna finns i en rad olika färger allt efter behov och kabelhöljet finns i det material som lämpar sig för den miljö där kabeln ska användas, allt från PVC till flamhämmande, halogenfria och rengöringsmedelsbeständiga PUR-versioner.

Köp här
Murrelektronik

Nätverkskablar

Med ett stort utbud av nätverkskablar hittar du just den kabel som passar din tillämpning. Allt från kablar för styrskåpsinstallationer till kablar som är lämpliga för tuffa industriella miljöer (IP67). Nätverkskablarna är skärmade 360° runtom så att dataöverföringen skyddas mot EMC-störningar. Kontaktdonen säkerställer en hållbar och säker anslutning av dina nätverkskablar.

Köp här
Murrelektronik

Hybridkablar

Dataöverföring och strömförsörjning i en kabel! Med den Y-kodade M12-kabeln är det nu möjligt att förse dina installationer med både data och ström genom en och samma kabel. Med det PUR-material som kabeln är tillverkad av lämpar sig den här hybridkabeln perfekt för applikationer i rörelse. När du väljer att använda den Y-kodade M12-kabeln med dubbla funktioner minimerar du kostnaderna och sparar plats.

Köp här
Murrelektronik

Fältbusskablar

Det stora utbudet av fältbusskablar stöder en lång rad industriella protokoll: AS-I, Can Open, Device Net, Ethernet/IP, EtherCat, ProfiBus, Sercos m.m. Kablarna kan fås med en öppen ände eller med kontaktdon i båda ändar, vinklade eller raka kontaktdon, lösa eller gjutna kontaktdon, PUR – för tuff miljö och skärmade 360° runtom för statisk eller dynamisk användning.

Köp här
Murrelektronik

Livsmedelskablar

Livsmedelskablarna (F&B Pro) är specialkonstruerade för att användas i livsmedelsindustrins tuffa rengöringsmiljöer. F&B Pro-kablarna har hög hållfasthet mot kemikalier och oljor från rengöringsmedel samt hög slitagetolerans mot böjningar och vridningar eftersom kabeln är skärmad med PP-material.

Köp här
/globalassets/dk/din-branche/murrelektronik/connection/field-wirebal_700x500.jpg

Kontaktdon

Använd lösa kontaktdon, om din installation har en odefinierad kabellängd – montera kabeln, kapa den till önskad längd och montera det lösa kontaktdonet blixtsnabbt! Effektiv och enkel kabelinstallation som ger konkurrenskraftiga lösningar med minimala fel. Den snabba IDC-lösningen: avisolera – montera – vrid och du är klar!
Signalkontaktdon ger den snabbaste monteringslösningen för givare och ställdon direkt i fältet på din tillämpning. Enkel och snabb installation på din enhet med ett mycket funktionellt plug and play-system.
Strömkontaktdon är den mest pålitliga anslutningen av ström till de distribuerade komponenterna – undviker monteringsfel och dåliga anslutningar. Hitta rätt variant för att säkerställa perfekt anslutning av din tillämpning. Små kontaktdon med hög kapacitet – upp till 16 A på en M12-kontakt.
Dataanslutningar som är robusta och garanterar säker fältbussinstallation i din tillämpning. Undvik dåliga RJ45-kopplingar i industriella miljöer. Enkelt sätt att installera datakablar där du kan få allt från M12- till RJ45-kontaktdon.

Murrelektronik

T-stycken

Dubbla kontaktanslutningar i dina installationer! T-stycken fördubblar anslutningskapaciteten genom att ha två kontaktdon, vilket förenklar installationen med fasta kopplingar. Genom att öka kapaciteten med T-stycken minskar antalet fältbuss I/O- eller distributionsboxar med upp till 50 %. Det minskar dina materialkostnader, underlättar installationen och sparar tid vid montering och underhåll. En kompakt och praktisk komponent i ett stort urval av modeller för alla tillämpningslösningar!
Köp här
Murrelektronik

Adapter

Den praktiska anslutningen! Adaptrar möjliggör unika anslutningsmöjligheter för kreativa lösningar för alla utmaningar. De ger extra flexibilitet under installationen utan behov av användardefinierade kabelförbindningar. Se det omfattande urvalet av adaptrar för M8-, M12- och ventilkontaktdon med många kombinationsmöjligheter och som kan fås med eller utan LED.
Köp här

Se videon från Murrelektronik.

Kundcenter

Ring 0771-111 100 -  En kontaktväg för alla dina ärenden.

Oavsett om du behöver hjälp med att lägga order, få teknisk rådgivning eller hjälp med returer och reklamationer så finns vi där för dig.  Du kan även kontakta oss på kundcenter@solar.se

Öppettider mån - fre: 07.00-16.00

KONTAKTA KUNDCENTER