Historian om Solar

Solar har kommit långt sedan 1919. Idag är vi ett modernt inköps- och serviceföretag.

Ett sekel av utmaningar

Läs hela historian här
1919

Början på det hela

Jacob L. Jørgensen - en ung, visionär affärsman, såg hur industrialiseringen och elektrifieringen skapade ett nytt behov, och han grundade handels-, import- och grossistföretaget Nordisk Solar Compagni, som sålde elmätare och andra elektriska komponenter.

1958

Slut på produktion

Affärsområdet har utvecklats mycket under åren. Företaget tog de möjligheter som uppstod för att expandera. Så, efter att ha producerat radio i nästan 40 år, upphörde denna produktion 1958 och Solar tillverkar inte längre produkter. Sedan dess har Solar kommit in i flera nya affärsområden, däribland offshore -området och fler tunga industrikomponenter samt telekommunikations- och nätverksutrustning. Senare introducerade Solar värme-, VVS- och ventilationskomponenter i produktsortimentet.

Idag

Sourcing & services

Idag erbjuder vi också ett stort antal olika tjänster - alla anpassade till våra kunders specifika behov. Således definierar vi oss själva som ett inköps- och serviceföretag. För att följa detta spår förvärvade Solar det holländska integrerade leveransföretaget MAG45. MAG45s integrerade försörjningslösningar låter företag arbeta med MAG45 och strategiskt hantera inköp, logistik och inventering av svansmaterial i partnerskap.

Starta din kariärr med oss!

Vi kan inte göra det vi gör utan duktiga och drivna medarbetare. Vi är ett gäng passionerade kan-göra-människor, och vi vill att du ska gå med oss ​​på vår resa för att leverera exakt vad våra kunder behöver.

Gå till kariärr

Hållbarhet

Vår logotyp kan vara blå, men i Solar har vi alltid haft ett öga för de gröna lösningarna. Vi fokuserar på energieffektiva lösningar och tillhandahåller de bästa tjänsterna i klassen för att säkerställa en hållbar resursanvändning. Till förmån för miljön. För våra kunde och för Solar.

Gå till hållbarhet