solar magasin

Eltek tar plats hos Solar

Sedan en tid tillbaka finns hela Elteks produktportfölj av brandlarm i Solars utbud Högkvalitativa produkter, snabbare leveranser och möjligheten till komplett materielleverans är några av fördelarna med det nya samarbetet. 

Honeywells brandlarmsystem Eltek har länge ansetts vara ett av marknadens bästa, både för konventionella och adresserbara system. Båda systemen, precis som resten av Elteks produktportfölj för brandlarm, finns nu också att köpa hos Solar sedan 1 oktober.
– Eltek är ett starkt varumärke som står för beprövad teknik. Det ger lösningar där man som kund kan vara trygg i att funktion uppnås över tid, vilket skapar trygghet hos användaren, säger Carl Lundskog, produktansvarig för säkerhet och kommunikation hos Solar.
Han fortsätter:
– För oss innebär samarbetet med Honeywell-Eltek att vi nu kan ge våra kunder fördelarna av ett högkvalitativt system kombinerat med högkvalitativ leverans, allt för att stärka våra kunder i det dagliga arbetet.

Några av de mest populära produkterna i Elteks portfölj är flersensordetektorerna IQ8Quad O2T, OTG och OTblue. 
I flersensordetektorerna samverkar två eller flera sensorer, vilket gör det enklare att upptäckta bränder i ett tidigt skede. Tack vare specifika algoritmer minimeras dessutom risken för felutlösta falsklarm.
– För slutkunden är det här oerhört bra, då falsklarm både kostar tid och pengar. Med Elteks produkter säkerställer man alltså inte bara hög kvalitet, utan även en kostnadseffektiv lösning för en lång tid framöver, säger Carl Lundskog.

Eltek kommer även i fortsättningen att stå för certifieringsutbildningarna för sina system, medan Solar står för försäljning och leverans. För installatörer innebär den nya lösningen stora fördelar. Till exempel kan beställningen nu göras direkt från Solar med dagen efter-leverans.
En annan stor fördel med att Eltek nu säljs hos Solar är synergieffekterna med Solars övriga utbud.
– Solar har sedan länge ett mycket brett tillbehörssortiment på brand. Vi har allting som behövs för installationen. Vi har alla nödvändiga tillbehör för brandlarm, men också kabel, klammer och allt som kan tänkas behövas – vilket innebär att man får god kontroll över affären, säger Carl Lundskog, och fortsätter:
– Det innebär att Solar kan leverera i alla delar av brandlarmsinstallationen i allt från leverans av material till projekt, projektdokumentation samt material för service och underhåll. Det här är förutsättningar som ger en trygg affär över tid. 

TEXT: MAGNUS CARLSSON

 

Visste du att...

  • De vanligaste brandorsakerna är elektriska fel, mänskliga faktorn samt anlagda bränder.
  • Dödsbränder är vanligast under natten
  • Ungefär ¾ av alla dödsbränder saknar bra varningssystem
  • I Sverige sker i snitt 3 bränder/timme
  • Ett rum blir övertänt på tre minuter
solar magasin

För mer inspirerande läsning

                                                                                                                      

Upptäck fler artiklar