Välkommen in till vår nya e-handel!
- Snabbare och enklare orderhantering

Logga in
Nyhet! Solar Magasin nr.2 2019

Solar Magasin nr2 2019

                                           

Ett bygge utöver det vanliga

Snabbt och effektivt arbete, pålitliga leveranser och samverkan i fokus – det har varit några av nycklarna för att hålla tiden vid bygget av tågdepån i Kärråkra. Med plats för 36 tåg samtidigt kan Sverige nu stoltsera med en av de största och mest effektiva tågdepåerna i hela Europa.

Läs artikeln
Specialbyggd armatur löste Markans utmaningar

Unika lokaler kräver unika lösningar. Med en specialbyggd armatur fick allaktivitetshuset Markan i Hässleholm en bättre fungerande belysning – som dessutom är billigare i drift och enklare att underhålla.

Läs mer om lösningen
Brist på samverkan är ofta problemet

Ritningar som inte har med plats för installationer kan få stora konsekvenser. Med SBUF-projektet Arkitektens hjälpmedel vill Säker Vatten få bättre samverkan mellan arkitekter och VVS-montörer.

Läs mer om projektet

"Det finns en tjusning i att allt ska fungera"

Gert Wingårdh bjuder på visdom efter 42 år som arkitekt.

Läs hela intervjun
En bättre affär

Ju mer specifika behov en kund har, desto större krav ställs på tjänsten som levereras. För Vingebro har Solars koncept Solar Cable bidragit till en enklare vardag och mer lönsamma affärer.

Läs artikeln
Vegetariskt för nybörjare

Tillhör du skaran som tror att det inte går att bli mätt och leva aktivt på vegetarisk mat? Då är det hög tid att tänka om. Kokboksaktuella Linda Bakkman är personen som har koll på vad Sveriges OS-trupp äter – och bland dem väljer allt fler mer vegetariskt. Här är hennes tips för att dra ner på köttet på ett smart sätt.

Gå till intervjun och recepten

Made in Hultafors

Det finns tumstockar, och så finns det tumstockar. Solar Magasin åkte på en resa bland glasbjörkar och kvalitetskontroller, där målet är att ge hantverkare världens bästa och mest pålitliga verktyg. Välkommen till tumstocksfabriken i Hultafors!

Gå till reportaget
Solar har köpt Onninen Nu tar vi VVS till nästa nivå

För en tid sedan köpte Solar upp VVS-delen av Onninen. Det är en del i Solars strategi för att bli en tydlig utmanare på VVS-marknaden, där kunderna nu kan se fram emot fler butiker, större sortiment, enklare webshop och ännu bättre service.

Läs mer
Så fixar du träningen i vinter

När vintern kommer är det många svenskar som slutar träna. Var inte en av dem! Solar Magasins journalist och träningsexpert Magnus Carlsson ger sina bästa tips för att hålla träningen vid liv i vinter.

Läs mer och kom i form

Rustat för framtiden

Elbilarna fortsätter sin frammarsch över Sverige och efterfrågan på elbilsladdare blir allt större. Några som verkligen tagit fasta på det är samfälligheten Sångkören i Skellefteå, som med 202 laddplatser nu är störst i Sverige på laddboxar.

Gå till artikeln

Ta del av våra korsord

På vintern är det perfekt att lösa korsord, gör det på lunchen i byssjan, från stugan i fjällen, eller hemma framför brasan.

Se senaste korsorden och ladda ner

Sidor

    2  3  4