Solar Magasin

Lärorik inspiration!

Nya armaturer gjorde stor skillnad på Solars centrallager i Örebro, läs om hur Solar Light planerade och genomförde belysningslösningen. Westal, made in Småland, Solar Magasin besökte fabriken där armaturerna än idag tillverkas för hand. Optimerat lager hos Hedmans El med VMI lagerlösning, läs om hur deras lagerflöde blivit effektivare och stabilare.

Du har väl inte missat att Solar lanserat funktionen Scan & Pay? Det innebär att du kan skanna in alla dina butiksinköp – direkt i mobilen. Smidigare än så blir det inte! Dessutom, Team Solar varvar om inför världens störta Halv Marathon 2024, har du anmält dig? Det och mycket mer.

Trevlig läsning!

Nu gasar vi oss ur krisen!

Förra gången jag skrev den här ledaren var temat att det är i de stora kriserna som de största möjligheterna finns.

MATIAS MOSESSON
Vice President, Commercial Market & Sourcing

Läs mer
Lagerstyrning - VMI

Lager som lönar sig

Ett optimerat lager innehåller rätt artiklar, i rätt mängd, vid rätt tidpunkt. Ett bra sätt att uppnå detta är att använda en VMI-lösning från Solar. Några som upptäckt fördelarna med VMI är Hedmans El i Uppsala, som redan börjat addera fler artiklar till systemet.
Läs mer
Solar Light

Armaturer för en bättre värld

Bättre funktioner, enklare installation – och en klart minskad miljöpåverkan. Nu lanserar vi nya modulbaserade Downlight ECO CCT, som är en serie downlights i vårt uppdaterade och framtidssäkrade belysningssortiment.
Läs mer
Scan & Pay i våra butiker

Gör som örebroarna

Du har väl inte missat att Solar lanserat funktionen Scan & Pay? Det innebär att du kan skanna in alla dina butiksinköp – direkt i mobilen. Smidigare än så blir det inte!
Läs mer
Solar Light

Effektivt armaturbyte med smarta snabbkopplingar

På Solars centrallager i Örebro har vi precis bytt ut samtliga armaturer till LED. Tack vare ett genomtänkt förarbete och armaturer med snabbkopplingar kunde hela installationen genomföras – utan att den ordinarie verksamheten behövde pausas.
Läs mer
Anrika armaturer hos Westal

Made in Småland

1947 grundade Holger Johansson Habo Elarmaturer. 76 år senare heter bolaget Westal och vd:n Frida Alexandersson – men precis som då tillverkas armaturerna för hand i Småland.
Läs mer
Solar Tools

Säkrare arbetsplats med Milwaukee

Som installatör är du beroende av att pålitliga verktyg och säker utrustning. Precis det erbjuder Milwaukee – vars stora sortiment du hittar hos Solar.
Läs mer
Notiser

Solars hållbarhetsmål godkända

Vi har valt ut några nyheter från våra egna hyllor och verksamhet. Upptäck ännu fler produkter i vår e-handel, eller varför inte ladda ner vår app, Solar Mobile. Därifrån kan du filtrera precis efter dina behov.
Läs mer
Solar Drive Ins

Välkommen till våra nya butiker

Solarfamiljen växer! Nyligen öppnade vi vår nya butik i Nacka, och nu har vi dessutom precis slagit upp portarna vid Norra Station. Med ett attraktivt läge innanför tullarna är den vår mest centrala butik i Stockholmsområdet.
Läs mer

Håll kroppen i form – utan att gå till gymmet

Att dra in på gymkortet kan vara ett effektivt sätt att hålla nere kostnaderna i en lågkonjunktur. Samtidigt behöver din kropp underhållas för att den inte ska gå sönder. Därför dammar vi nu av en av våra mest lästa artiklar någonsin – här är PT:ns bästa övningar för installatörer!

 

 

Läs mer
Solar Tools

Allt du behöver – och lite till

Med över hundra års erfarenhet är Arvid Nilsson en mycket pålitlig partner när det kommer till infästning. Som en del i Solars pågående storsatsning med att bredda sortimentet har samarbetet med Arvid Nilsson skalats upp, och nu hittar du deras produkter i samtliga Solars svenska butiker.
Läs mer
Recept

Mackor att älska

Mackrestaurangen Sandhäxan har de senaste åren haft en självklar plats på listan över Stockholms mest hajpade krogar. Nu har gänget bakom restaurangen, som bland annat består av skådisen Erik ”Jerka” Johansson, släppt en ny kokbok där de delar med sig av sina bästa tips för att göra femplusmackor. Det är lättlagat, kaloritätt – och underbart gott. Smaklig måltid!
Läs mer
Energieffektivisering

Bidrag för småhus

Sverige har fått ett nytt grönt bidrag – den här gången för att göra småhus mer energieffektiva. Här reder vi ut hur det nya bidraget fungerar och hur du som installatör kan hjälpa dina kunder att ta del av det.
Läs mer
Team Solar - Göteborgsvarvet

Vi har öppnat anmälan!

Årets stora höjdpunkt är tillbaka! Precis som tidigare år kommer Team Solar att synas på Göteborgs gator när vi deltar vid Göteborgsvarvet.
Läs mer

               Sidor  

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11