Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar Magasin

En bättre affär, Solar Cable gör Vingebros vardag enklare 

Text: Magnus Carlsson
Foto: Emma Larsson 

                                                                         

Ju mer specifika behov en kund har, desto större krav ställs på tjänsten som levereras. För Vingebro har Solars koncept Solar Cable bidragit till en enklare vardag och mer lönsamma affärer. 

Andreas Vingebro har länge varit en flitig entreprenör inom elinstallation och automation. I dag driver han det egna bolaget A Vingebro AB som verkar inom teknik, automation och konsulttjänster. Det senaste året har företaget också vuxit så det knakar – från att i januari ha varit 4 anställda, jobbar nu 30 personer på företaget som har kontor i Borås, Växjö och Arvika.
– Vi bytte tankesätt. Från att tidigare ha haft inställningen att det blir vad det blir, satte vi en tydlig strategi för vilken väg vi skulle gå och sedan följde vi den. Efter det har det gått snabbt framåt, säger företagets vd Andreas Vingebro.
Hans företag utför alla typer av elinstallationer och tillverkar också elskåp för sina kunder, och levererar utöver det kompletta automationsanläggningar och skräddarsydda robotar. 
– Våra ledord är ”produktion i fokus”. Och då handlar det inte om vår produktion, utan om våra kunders. Vårt jobb är helt enkelt att se till att våra kunder kan jobba, säger Andreas.

A Vingebro AB köper stora mängder kabel varje år, och för en tid sedan bytte företaget till Solar som kabelleverantör med konceptet Solar Cable. Solar har över 6 000 kabelsorter i sortimentet, men det är inte den enda fördelen med tjänsten menar Andreas:

– Solar har underlättat arbetet för oss, och det jag framförallt uppskattar är servicen och den personliga kontakten. Det är helt avgörande och det handlar i grund och botten om förtroende. Som kund vill vi kunna lita på leverantören, och jag vet att om jag ringer till Solar när det är bråttom så kan jag räkna med att det blir löst. 

Anders Hanson på Solar är ansvarig säljare och även han är nöjd med samarbetet:
– Det är precis så här det ska fungera. Att kunna hjälpa våra kunder är ju det vi brinner för, det är det som gör jobbet roligt. När man har den här typen av tät kontakt blir det på ett personligt plan, man vill kunna ge bra service.

Ett bra exempel på när Solar gjort det lilla extra för att ge bra service är när Vingebro gjorde ett större jobb vid ett sågverk i Långasjö i Småland. Kunden på sågverket behövde en viss typ av maskinkabel med specifika egenskaper, som var ovanligt svår att få tag på. Solar kopplade in alla tänkbara resurser för att lösa problemet och efter att ärendet gått några varv internt var rätt kabel i hamn och problemet löst.
– Solar kom in och gjorde ett fantastiskt arbete, som var ovärderligt för oss. Vi jobbar brett i olika typer av branscher och behöver ofta hjälp med att välja rätt produkt vid rätt tillfälle och den hjälpen får vi från Solar. Vi får rätt grejer och vi kan vara trygga med att vi får dem i rätt tid, säger Andreas Vingebro.

Vill du veta mer om Solar Cable?

-Ett brett och komplett sortiment av kabelsorter för att täcka upp för alla utmaningar som du möter varje dag.

Läs mer här