Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar 100 år

Att tiden kan springa förbi kan väl alla mer eller mindre relatera till. Att det rör sig om en period på 100 år är desto ovanligare. 2019 är året Solar firar 100 år och det vill vi fira tillsammans med dig. 

 

"I 100 år har vi gjort våra kunder till vinnare – nu fortsätter vi i 100 år till!"

Anders Koppel, VD Solar Sverige

Allt började med Jacob Jørgensen och ett gäng importerade elkomponenter. Året var 1919 och den danska marknaden för elektricitet glödde. De importerade elkomponenterna fick snart sällskap av egen tillverkning bl.a. av radio och glödlampor. På kort tid hade Jørgensens idé och initiativ utvecklats till ett helt bolag, det vi idag känner som Solar.

Med 100 år i backspegeln har Solar växt till en koncern som idag har verksamhet i 5 länder runtom i norra Europa. Vi är främst verksamma inom el, VVS och industri och tror på kraften att tänka framåt. Som ett av Europas ledande sourcing- och serviceföretag strävar vi alltid efter att förstå våra kunders unika behov. Det ger oss möjlighet att vara med och bidra till såväl förbättrad produktivitet och lönsamhet som anpassade erbjudanden till alla våra kunder oavsett branschsegment. Det ska vara enkelt att vara kund hos Solar. Nu och i framtiden.

På den svenska marknaden är Solar idag i många avseenden att betrakta som en utmanare. Det är givetvis inte alltid en enkel roll att mästra men det har genom åren gett oss enorma möjligheter. I takt med att omvärlden och marknaden vi verkar på ändrar utformning har de nya krav som ställts på oss blivit avgörande för våra val framåt. Vi är inte längre en traditionell grossist. Vi är mer än bara en leverantör. Vi väljer att gå vår egen väg och är varje dag med och utmanar branschen vi verkar inom.

I år firar Solar 100 år, vilket är lång tid för ett bolag oavsett branschtillhörighet.

– Det är få bolag som blir 100 år och ännu färre som bli 200 – därför kräver det att vi ständigt aktivt utvecklar vårt erbjudande för att fortsätta göra våra kunder till vinnare, säger Anders Koppel, VD Solar Sverige.

En viktig del i vår fortsatta utveckling bär starka band till vår digitala resa. Redan idag har Solar-koncernen över 50% digital försäljning men vi är inte nöjda där.

– Vi har alltid varit ett bolag som ligger i framkant när det gäller den digitala utvecklingen. På 80-talet var vi tidiga med att börja förse våra kunder med den första datorn och 2016 lanserade vi vår digitala tjänst Fastbox. Det råder inga tvivel om att vår digitala resa kommer fortsätta, säger Anders.

 

Betydande årtal 1919 - 2019

1919 - Jacob Jørgensen tar första steget – Solar grundas

1953 - Ett viktigt nästa steg – Solar listas på OMX Nordiska Börsen

1980-talet - Ett häpnadsväckande digitalt initiativ – Våra kunder börjar förses med den första datorn

1989 - Den globala resan påbörjas – Solar Sverige etableras

2003 - Med rätt kompetens nås framgång – Utbildningsmöjlighet med Solar School blir ett faktum

2007 - Stärkt etablering inom ett viktigt segment – Förvärv av Alvesta VVS

2014 -  Vi är inte längre en grossist – Vi är ett sourcing- och serviceföretag

2016 - Beställ och få ditt material inom en timme – Solar lanserar Fastbox

17 maj 2019 - Dags att blåsa upp ballongerna – Solar fyller 100 år!

Vill du veta mer om Solar?

Solar Group publicerar en ny artikel varje månad under 2019. Här kan du läsa om olika händelser under åren som har stor betydelse för företaget.

Upptäck mer här

Vill du läsa fler artiklar?

Vi har samlat alla artiklar på ett och samma ställe.

Upptäck mer här!