Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Team Solar springer för Biet

För tolfte året i rad springer över 600 kunder, leverantörer och Solaranställda Göteborgsvarvet tillsammans i Team Solar. Dessutom springer ytterligare cirka 300 löpare i den bi-inspirerade tröjan, då Solar för tredje året i rad stödjer Ågrenskas välgörenhetsteam.

Att mänskligheten står inför stora utmaningar är ett faktum. Temperaturer stiger runt om på jordklotet och många arter i djur- och växtriket är hotade. Det har blivit en självklarhet att vi alla måste dra vårt strå till stacken. Så även för oss på Solar Sverige! Sedan 2018 stöttar vi The Perfect World Foundation (TPWF) och deras viktiga arbete för klimatfrågan. Detta arbete innefattar allt från utbildning till utveckling av ny teknik men även stöttning av utsatta djurarter. Genom organisationens expertis kan vi på Solar vara säkra på att de pengar vi bidrar med hamnar där de bäst behövs. 

Varje år fokuserar TPWF på en extra utsatt djurart. Årets djur är mycket litet men har samtidigt en gigantisk inverkan på våra liv om det skulle försvinna. Det är faktiskt så att var tredje tugga som vi äter är kopplat till denna lilla insekt. Klimatförändringarna, byggandet av vägar och boenden tillsammans med vårt besprutningsintensiva jordbruk hotar denna viktiga lilla insekt som nu minskat både i antal individer och i arter.¹ Det är naturligtvis biet vi pratar om! 

Bina är viktiga pollinatörer som spelar en avgörande roll för vår matproduktion. Den 18 maj kommer hela Team Solar springa världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, i tröjor vars mönster är en hyllning till just biet. För varje Team Solar-löpare som går i mål den 18 maj kommer Solar att plantera ett träd genom TPWF, vilket både bidrar till att klimatkompensera, och till binas överlevnad. 

Källa:1:https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/bina-och-den-biologiska-mangfalden

Vad kan du göra för att hjälpa biet?

- Plantera ängsblommor, skippa gräsklipparen och bekämpningsmedel i din trädgård eller på din balkong.

- Handla närodlat och ekologiskt för att öka den biologiska mångfalden och minska bekämpningsmedel och transporter.

- Bygg insektshotell och ställa ut bivatten under de varma månaderna.

 

Spana efter tröjan på Varvet-dagen!

Solar och Göteborgsvarvet

För tolfte året i rad springer över 600 kunder, leverantörer och Solaranställda Göteborgsvarvet tillsammans i Team Solar. Dessutom springer ytterligare cirka 300 löpare i den bi-inspirerade tröjan, då Solar för tredje året i rad stödjer Ågrenskas välgörenhetsteam. Bidraget används sedan till Ågrenska lägerhetsverksamhet för barn och ungdomar. Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar.

När du springer Göteborgsvarvet för Team Solar stödjer du alltså två sällsamt viktiga saker! 

Nyfiken på TPWF?

Läs mer här!

Vill du läsa fler artiklar?

Vi har samlat alla artiklar på ett och samma ställe.

Upptäck mer här!