Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

göteborgsvarvet 2022

Äntligen, succén är tillbaka!


- Du springer väl med Team Solar?
Det har varit två tråkiga år då pandemin har ställt in årets höjdpunkt. Men den 21 maj är Team Solar äntligen tillbaka på Göteborgsvarvet – och vi är mer taggade än någonsin!

Text: Magnus Carlsson
Foto: Fanny Jingrot

 

 

En av årets stora höjdpunkter för oss på Solar brukar vara att springa världens största halvmaraton Göteborgsvarvet tillsammans med våra kollegor, kunder och partners. Tyvärr kom det dock en pandemi och satte käppar i hjulet får vårt favoritevent, vilket gjorde att vi tvingades ställa in och ställa om vårt engagemang i Göteborgsvarvet under 2020 och 2021. Men nu är vi alltså tillbaka – och som vi har längtat!

– Vi är extremt laddade och är så otroligt glada över att kunna köra igen. Det var väldigt snopet när vi tvingades att ställa in, och vi vet att Göteborgsvarvet är mycket uppskattat bland alla som springer för Team Solar. Det är en speciell grej att få springa och uppleva världens största halvmaraton tillsammans och det är helt fantastiskt att äntligen få göra det igen, säger Lina Lette, projektledare för Göteborgsvarvet hos Solar. Solars engagemang i Göteborgsvarvet har funnits i flera år nu, men allting startade faktiskt i en annan stad på västkusten – nämligen Uddevalla. Där började personalen att springa tillsammans med sina kunder, vilket inspirerade fler medarbetare att göra samma sak – och snart fanns ett engagemang i hela landet.

– Vi på Solar satsar mycket på hälsa och är engagerade i att vår personal och alla vi jobbar med ska må bra, säger Lina Lette. Vi insåg att det här är ett modernt och kreativt alternativ till mer traditionella kundevent, som på en och samma gång förenar glädje och hälsa, vilket känns toppen. Att tillsammans springa med ett halvmaraton som mål, och därefter fira ihop när målet har uppnåtts är superkul. Det stärker gemenskapen och symboliserar Solars motto ’Stronger Together’.

 

Team Solar är den näst största gruppen av löpare på Göteborgsvarvet, endast trumfade av Volvokoncernen, och i år väntas närmare 600 löpare dra på sig årets Team Solar-tröja. Tröjan designas varje år för att gestalta ett specifikt tema. I år är temat Rörelse & Miljö, något som inte bara kommer genomsyra Team Solar under Göteborgsvarvet utan även märkas i andra sammanhang under året.

– Det vi vill göra nu är att lyfta och synliggöra vårt engagemang inom hälsa bortom Göteborgsvarvet. Vi har till exempel internt lanserat en app för all personal som uppmanar till hälsofrämjande aktiviteter, och kommer senare i år att arrangera plogging tillsammans med kunder och partners över hela landet säger Lina Lette.

– Plogging är när man joggar och plockar skräp samtidigt. Vi kommer att göra det här i samband med Håll Sverige Rent-dagen, och hoppas att många vill vara med oss och göra skillnad. Plogging är ett perfekt sätt att göra gott för sig själv och miljön på en och samma gång!

Händer hos Team Solar

Göteborgsvarvet må vara en enorm folkfest – men precis som vanligt äger festernas fest rum i Team Solars eget tält vid start- och målområdet. Här bjuder vi på uppladdning med frukt, fika och kaffe, och självklart kan du förvara din väska här under loppet. Efteråt väntar massage och after run med hamburgare och öl.

Solar & The Perfect World Foundation

Solars samarbetspartner The Perfect World Foundation, som driver flera viktiga miljöinitiativ, så som att få bort plast från haven och att rädda utrotningshotade djurarter. På plats kommer TPWF att berätta om sitt viktiga arbete samt sälja sin Blue Bucket, som är hink i återvunnen plast som används för att samla in plastskräp tillsammans med familj eller jobbarkompisar. Pengarna från hinkarna går till arbetet med att skapa plastfria ständer, och alla som köper en hink i Team Solar-tältet deltar i en tävling där förstapriset är en Stand Up Paddleboard, SUP!

Ses vi 2023?

Känner du att du skulle vilja springa Göteborgsvarvet med Team Solar, men att du inte riktigt hunnit komma i form? Då är det bara att du anmäler dig till nästa år! Team Solar är tillbaka även då, och anmälan öppnar redan dagen efter årets lopp, det vill säga 22 maj.

Mer info

Tröjan är framtagen med fokus på vår natur. För att göra det lite mer lokalt den här gången och upplysa om vad vi alla kan göra för miljön just här i Sverige har jag influerats av den svenska skogen, men även vattenväxter så som tång och alger. Jag har handmålat vattenliknande partier som får ta ganska stor del av designen då huvudfokuset ändå ligger på att vara rädda om våra hav. Jag har inte heller velat släppa det som varit ett stående tema tidigare år, allas lika värde, så vad gör sig inte bättre än en regnbåge som smälter in tillsammans med de andra elementen? Hav och skog tycker jag är det bästa vi har här i Sverige, och nu kan vi tillsammans känna en gemenskap genom att vi lyfter upp dessa viktiga delar av naturen som vi vill kunna njuta av lika mycket i framtiden. Fanny Jingrot, Creative Lead på Solar och designer av årets tröja.