Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

”Skillnaden är otrolig”

– Nya armaturer gör skillnad hos GLC Flytt AB

TEXT: Magnus Carlsson
FOTO: Nicke Messo

När GLC Flytt rustar för framtiden gör man det med fokus på hållbarhet.

Som en del i det bytte man nyligen ut sin gamla belysning till energisnåla, svensktillverkade armaturer från Solar Light.

– Allt jag undrar är varför vi inte gjorde det här tidigare, säger beställaren Sudo Sulejmanovic.

Fakta: Ny belysning hos GLC Flytt AB

Utmaning: Befintlig belysning var undermålig och drevs dessutom av äldre lysrör.
Lösning: Svensktillverkade SWEA23-armaturer från Solar Light, med Dalistyrning.
Resultat: Bättre ljuskvalitet och lägre driftskostnad.

GLC står för Göteborgs Lastbilcentral och är nästan att betrakta som en institution i Göteborg. GLC är ett heltäckande företag inom transport och logistik, och det är sannolikt ingen överdrift att det inte finns någon göteborgare som aldrig sett en GLC-bil swisha förbi.

GLC Flytt AB är ett helägt dotterbolag till GLC. På ”Flytten” genomför man flyttuppdrag och magasinering för både privatpersoner och företag. Som sin bas har man ett enormt lager strax utanför Göteborg och härifrån utförs flyttar lokalt, nationellt och internationellt.

Fokus på hållbarhet

Solar Light fick för en tid sedan det ärofyllda uppdraget att hitta en ny belysningslösning för GLC Flytts stora lager. De gamla armaturerna gav inte längre tillräckligt bra ljus och dessutom drevs de av gamla lysrör med kvicksilver. Under 2023 inleder EU den stora utfasningen av T5 och T8-lysrör, och för ett hållbarhetsmedvetet företag som GLC Flytt känns det viktigt att ligga steget före.

– Hela GLC har en mycket stark hållbarhetsprofil. Vi har redan i dag sex tunga fordon som drivs på el och nästan sextio biogaslastbilar, fler är på ingång! För att vara ett logistikföretag i Göteborg vill jag påstå att vi driver hållbarhetsutvecklingen framåt för hela Sverige och det är helt unikt, säger Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef för GLC Flytt.

Han fortsätter:

– Att byta till hållbar belysning är en självklarhet. Vi vill inte använda gamla lysrör med kvicksilver, vi vill ha en framtidssäkrad, energisnål belysning. Dessutom handlar det om säkerhet och arbetsmiljö, min personal ska ha bästa tänkbara belysning så att vi minimerar risken för olyckor.

Närproducerade armaturer

Inför bytet tog GLC Flytt fram belysningsalternativ från flera olika aktörer, men valet föll snabbt på Solar Light och de svensktillverkade armaturerna SWEA23 – som tillverkas 30 minuter bort från GLC Flytts lokaler. Installationen genomfördes av SO El.

– Vi fick väldigt bra hjälp och det var tydligt att Solar hade det bästa upplägget, den bästa leveranstiden och ett marknadsmässigt pris. Vi fick en bra helhetslösning och allting fungerade riktigt bra. Allting blev till och med klart före utsatt datum, säger Sudo, och fortsätter:

– Jag måste också säga att det känns väldigt bra att ha svenskproducerade armaturer. Hela vår verksamhet på GLC bygger på hållbarhet och att använda lokal arbetskraft, så att ha lokalproducerade armaturer är helt rätt för oss.

Nu har GLC Flytt framtidssäkrade armaturer, som dessutom är Dalistyrda och automatiskt tänds och släcks beroende på om någon vistas i lokalen. Men det som imponerar allra mest på Sudo Sulejmanovic är kvalitén på det nya ljuset.

– Ja, alltså, vad ska jag säga. Jag hade faktiskt ingen aning om att det kan vara så stor skillnad på belysning och belysning. Men nu i efterhand inser jag ju det. Var du än står i lokalen så ser du helt perfekt, behagligt ljus. Det är otroligt. Det enda jag undrar är varför vi inte gjorde det här tidigare, men det är klart att det alltid är lätt att vara efterklok.

_J1_1763-1200x1200.jpg

Att byta till hållbar belysning är en självklarhet. Vi vill inte använda gamla lysrör med kvicksilver, vi vill ha en framtidssäkrad, energisnål belysning. Dessutom handlar det om säkerhet och arbetsmiljö, min personal ska ha bästa tänkbara belysning så att vi minimerar risken för olyckor SUDO SULEJMANOVIC, Affärsområdeschef, GLC Flytt

Upptäck vårt belysningsutbud och hur vårt team inom Solar Light kan hjälpa dig

Läs mer om Solar Light