Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Ordning och reda med Smart Supply

Bättre ordning, smidigare produktflöde
– och dessutom en plats för att låsa in
verktyg som inte används. När Westman
El tar sig an ett kontorsprojekt utöver
det vanliga har man stor nytta av
Solars Smart Supply-lösning.

 

 

 

 

TEXT: Magnus Carlsson
FOTO: Nicke Messo

Näckrosdammen är en dold liten pärla som gömmer sig ett stenkast från Avenyn i centrala Göteborg. Runtom dammen finns en rad gamla, anrika tegelbyggnader – och i en av dessa har investmentbolaget Hammarviken inlett ett projekt utöver det vanliga.

Sommaren 2021 köpte Hammarviken nämligen Wallenstams förre detta huvudkontor, en riktig paradbyggnad på över 2 000 kvadratmeter.

Nu byggs fastigheten om och renoveras för att bli ett exklusivt kontor för så väl Hammarviken som externa hyresgäster. Elinstallationsarbetet görs av Göteborgsföretaget Westman El.

– Det här är ett jätteprojekt, som blir hur häftigt som helst. Vi har varit här sedan i maj 2022 och kommer vara här i sammanlagt ett och ett halvt år, säger Alexander Martinsson, ledande montör.

Enkel påfyllning

Under arbetet använder sig Westman El av en Smart Supply-lösning från Solar. På plats på bygget har man ett Smart Supply-skåp, som innehåller allt material som behövs för installationen. Samtliga kartonger är uppmärkta med streckkoder, som enkelt kan skannas med mobiltelefonen.

– Så snart vi ser att någonting börjar ta slut skannar jag bara streckkoden, så får vi det levererat och påfyllt nästa dag. Det är hur smidigt som helst, och skulle det vara mer bråttom med någonting kan vi alltid beställa en Fastbox, säger Alexander, och fortsätter:

– Det jag kanske uppskattar allra mest med skåpet är dock att det gör det så enkelt att hålla ordning. Allting har sin plats, i stället för att man ska ha massa olika kartonger spridda över halva arbetsplatsen.

Låsbart skåp

En annan fördel med Smart Supply-skåpet är att det går att låsa, och därmed kan användas som verktygsförvaring när installatörerna inte är på plats.

– Det är också väldigt smidigt. Annars brukar vi ha med en kista som vi lägger verktygen i, men nu slipper vi det, säger Alexander Martinsson.

Det här är första gången som Westman El testar en Smart Supply-lösning från Solar, men av allt att döma är det något som kommer användas på fler projekt framöver:

– Det här har varit ett första test, men det tror jag absolut. Det är smidigt och skapar ordning och reda. Då är vi ändå bara 2–3 personer här, jag kan tänka mig att effekten blir ännu större på ett större bygge.

_J1_2926-350x584.jpg

Så snart vi ser att någonting börjar ta slut skannar jag bara streckkoden, så får vi det levererat och påfyllt nästa dag. Alexander Martinsson, ledande montör, Westman El
/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm1/artikel-12-smart-supply/_j1_2923-1200x675.jpg

Smart Supply

Smart Supply är Solars lösning för att optimera kundens materialflöde. Med våra Smart Supply-lösningar kan du lägga mindre tid på att leta och köpa material, och i stället lägga din tid där den gör mest nytta – mätningar visar att Smart Supply-kunder har upp till 50 procent färre orderläggningar och upp till 30 procent lägre lagervärde.

Smart Supply bygger på ett system av förvaringsboxar som Solar märker upp med text, bild och streckkoder. Kunden kan sedan enkelt skanna streckkoden för att få en påfyllning när något börjar ta slut.

Solar erbjuder Smart Supply-lösningar för enklare hyllor, skåp, varuautomater, containrar, mobila vagnar samt hyllsystem till fordon.

Upptäck fler av våra tjänster

 

 

 

Mer om vårt tjänsteutbud