Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solar varvar upp

– Vi ses väl i Göteborg?

Äntligen är det dags för årets upplaga av Göteborgsvarvet. Den här gången slår vi lite extra på den stora trumman, och vi hoppas att du vill dela upplevelsen med oss den 13 maj!

 TEXT: Magnus Carlsson
FOTO: Fanny Jingrot

Efter två års inställda evenemang till följd av pandemin, var det återigen en riktig fest när vi förra året sprang Göteborgsvarvet tillsammans med personal, kunder och leverantörer. Och det tog inte lång tid efter målgång innan vi började fundera över hur 2023 års upplaga av Göteborgsvarvet med Team Solar ska bli vårt bästa evenemang någonsin!

500 på startlinjen

I år räknar vi med att Team Solar kommer ha cirka 500 löpare representerade på startlinjen i Göteborgsvarvet. Vi är ett av de absolut största teamen i hela Göteborgsvarvet, och med våra specialdesignade tröjor gör vi alltid ett stort avtryck när vi väller fram över Göteborgs gator.

Vi har i år dessutom bestämt oss för att lyfta det hela ytterligare en nivå, genom att också lägga till ett interaktivt deltagande. Vår plan är att ha en springande reporter på plats, som kommer att livesända med ljud och bild längs banan och dessutom intervjua personer längs vägen. Vår sändning kommer att synas på storbild i Team Solars tält.

IMG_7377-1200x1200.jpg

Laddar för löparfest

Den som varit med i Team Solar tidigare eller besökt Team Solars arena Slottsskogen kommer att känna igen sig även i år. Alla som anmäler sig till loppet får ett kostnadsfritt träningsprogram och under själva tävlingsdagen är upplägget är detsamma som tidigare år.

I Team Solar-tältet kan löpare och deras anhöriga fika, äta mat och dricka en välförtjänt öl – men här finns också professionella massörer som är redo att knåda upp stela löparmuskler.

– Det brukar alltid vara en fantastisk stämning i vårt tält och jag är övertygad om att det kommer bli det även i år! Det ska bli så kul att äntligen få träffa alla Team Solar-deltagare och göra Göteborgsvarvet till en magisk upplevelse, säger Anna Stranne.

/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm1/artikel-06-goteborgsvarvet/img_7272-1200x675.jpg

Fakta: Årets tema

Årets Team Solar har framtid som tema. Som vi alla vet står planeten inför stora klimatutmaningar, och två av grundbultar i Solars strategi för att tackla problemen är Digital Together och Green Together. På Göteborgsvarvet märker du det bland annat genom den interaktiva löparen och skärmen i Solars tält, och dessutom ser vi över allt från matleverantörer till sophantering för att skapa en så hållbar upplevelse som möjligt.

Team Solar har även 40 deltagare i Lilla Varvet, som är ett lopp för barn och ungdomar mellan 7 och 13 år. Även Team Solar-barnen springer i årets Team Solar-tröja, där mönstret ritats av barn.

Årets tröja

/globalassets/se/solar-magasin/2023-sm1/artikel-06-goteborgsvarvet/monster-2880x1000.png

“För mig var det en självklarhet att låta motiven komma från barnen själva. Idag är hela vår värld inspirerad av trender och budskap som når folk från morgon till kväll, som påverkar vår syn på verkligheten. Jag ville åt den där lekfullheten och fantasin som bara barn har och sedan överföra det till ett mönster.
Det har varit ett vinnande koncept för oss att springa med tröjor som sticker ut, det uppmärksammar både varumärket och vårt budskap. Förhoppningsvis förmedlar vi en extra touch av glädje och nyfikenhet till löparna och människorna som står och hejar fram oss under Varvetdagen. Färg, mönster och glädje kommer man långt på! ”

FANNY JINGROT
Creative Lead, Solar

Mer om Team Solar

Håll dig uppdaterad om Team Solar för kommande varv via solar.se/goteborgsvarvet

Läs mer om Team Solar