Solar Fastbox

Fastbox – nu ännu snabbare

Fastbox är en av Solars allra mest uppskattade tjänster. Nu har vi gjort den ännu bättre!

 

Text: Magnus Carlsson
Foto: Samuel Unés

Fastbox är en av Solars allra mest uppskattade tjänster. Nu har vi gjort den ännu bättre! Verkar du i centrala Stockholm kan du nu få din Fastbox levererad med cykel. Snabbare leverans och mindre klimatavtryck!

Tjänsten Fastbox behöver kanske ingen djupare presentation. Möjligheten att få en order levererad inom en timme från beställning är unik och mycket uppskattad.

Nu har tjänsten blivit ännu bättre.
I Solars butik Norra Station i Stockholm – som för övrigt är vår största butik i området – levererar vi nu en stor del av alla Fastbox-ordrar med cykel.

– Som alla vet har Solar en väldigt ambitiös hållbarhetsstrategi, och att kunna leverera paket fossilfritt linjerar förstås helt med våra hållbarhetsambitioner. Men att leverera med cykel har också fördelen att servicen blir bättre. I en miljö som centrala Stockholm tar sig ett skickligt cykelbud fram betydligt snabbare än en bil, säger Fredrik Mällo, transportansvarig på Solar.

För att kunna levereras inom en timme krävs att beställningen ska till en plats i centrala Stockholm. Eftersom leveransen sker med cykel finns också en maxgräns på en kartong med maximalt 25 kilos vikt.

– Lådan måste ju få plats i budets ryggsäck för att det ska fungera, vilket förstås innebär vissa begränsningar. Men jag tror att många skulle bli förvånade när de ser vilka leveranser buden klarar av att köra, säger Fredrik Mällo.

Redan i dag levereras cirka 15 procent av ordrarna från Norra Station med cykelbud. Målet är att den siffran ska fördubblas under 2024:

– Egentligen är det ganska självklart. Om vi kan göra det innebär det att vi ger våra kunder ännu bättre service, samtidigt som vi fortsätter att minska vårt klimatavtryck. Det är win-win, säger Fredrik Mällo.

Fakta: Fastbox

Fastbox är en av Solars mest populära tjänster. Med Fastbox kan kunder få sin order levererad på mycket kort tid. Runt varje Solarbutik finns en zonkarta, där materialet levereras inom en timme i zon 1 eller 2, inom zon 3 sker leveransen inom 90 minuter och inom zon 4 är gränsen 2 timmar.

Fastbox är tillgängligt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Umeå, Uppsala, Örebro, Norrköping, Växjö, Helsingborg, Luleå, Sundsvall, Borlänge, Västerås, Karlstad, Jönköping, Borås, Halmstad och Visby.

Fastbox kan beställas via appen, E-handeln eller via telefon.

Cykelbud används i dagsläget endast för zon 1-beställningar från butiken Norra Station i Stockholm.

Läs mer på solar.se/fastbox

Läs mer om hur du kommer igång med Solar Fastbox 

Kom igång med Fastbox