Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Nu gasar vi oss ur krisen!

Förra gången jag skrev den här ledaren var temat att det är i de stora kriserna som de största möjligheterna finns.

När jag nu, ett halvår senare, reflekterar över marknadsläget kan jag enkelt konstatera att det inte är så mycket som blivit bättre. Inflationen är alltjämt hög, räntorna stiger och Rysslands invasion av Ukraina är fortsatt pågående.


Det är ingen hemlighet att nybyggnationerna stannat av, att konkurserna inom byggsektorn ökar och att det på enkel svenska är många som har det jäkligt tufft där ute just nu.


Jag, och hela Solar, känner verkligen med alla som kämpar. Det är en självklar del i vårt sätt att arbeta, som vi kallar Stronger Together. De stora problemen tacklar vi bäst genom att ta oss an dem tillsammans. När vi, i nära samarbete med kunder och leverantörer, arbetar mot samma mål kan vi skapa idéer och lösningar som är innovativa, lönsamma och dessutom bättre för planeten.


Solar genomför just nu flera storsatsningar, inom en rad olika områden. Man kan säga att vi försöker ”gasa oss ur krisen”. Vi ser att det finns ett ljus i slutet av tunneln, och när vi når dit vill vi ha gjort allt vi kan för att hjälpa våra kunder och partners.


Till exempel bygger vi nu ett helt nytt logistikcenter på 46 000 kvadratmeter i Kumla, som är utformat för att kunna ge alla våra kunder en ännu bättre kundupplevelse och en enklare vardag – samtidigt som vi bidrar till att skapa många nya arbetstillfällen på orten.

Parallellt med att vi bygger nytt, arbetar vi också stenhårt med att energieffektivisera vår egen verksamhet och minska vårt klimatavtryck. Våra ambitiösa hållbarhetsmål har godkänts av Science Based Targets initative, SBTi, vilket vi är väldigt stolta över. Vi byter ut löpande ut företagets belysning och har till exempel precis bytt ut 1 000 lysrörsarmaturer vid vårt nuvarande lager i Örebro, vilket i runda slängar kommer att halvera energiförbrukningen.


Ett annat område där vi just nu lägger stort fokus, är att hjälpa våra kunder att bli mer effektiva i sina verksamheter genom att automatisera deras lagerförsörjning. Ett fint exempel på när vi lyckas som allra bäst kan du läsa mer om i det här numret, där Hedmans El i Uppsala berättar om fördelarna med ett VMI-system från Solar.


Sist, men inte minst, skulle jag vilja skicka med en liten påminnelse. Vi befinner oss alla mitt i en tuff tid. Så glöm inte bort vad som faktiskt är viktigast här i livet.


Ta hand om dig själv, din familj och din hälsa – och glöm inte att göra saker du tycker om. När du läser det här är det ett halvår kvar till Göteborgsvarvet i maj, där vi på Solar under 2024 gör vår största satsning någonsin.

Kom och spring tillsammans med oss i maj, så utlovar jag en upplevelse utöver det vanliga. Dels i den obeskrivliga känslan av att klara en utmaning som man kämpat med länge, men också i den otroligt härliga stämningen som vi varje år har i Team Solars tält. Har du slarvat med träningen på sistone så har vi dessutom ett träningsprogram du får ta del av – och med sex månader kvar har du gott om tid på dig.

Det är aldrig för sent att komma i form!

Till Magasinet