Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Digitalisera din orderhantering

Snart är pappersarbete ett minne blott även för hantverkaryrken. Minuba är systemet som gör att du slipper all pappershantering
– och dessutom sparar både tid och pengar.

Digitaliseringen må ha svept fram snabbt över Sverige. Men för hantverksyrken har det varit svårt att hänga med i övergången mot det papperslösa samhället – åtminstone fram till nu.

– Historiskt har det varit mycket arbetskort och tidrapporteringar i pappersform, vilket har inneburit att det är många papper att hålla reda på. Ofta fungerar det, men det är också så att det tar onödigt mycket tid från många personer. Tid som i många fall inte skulle behöva tas, säger Anton Nyman, vd för Minuba.

Minuba tillverkar ett webbaserat driftsystem som är anpassat för bygg-, el- och VVS-branschen, där målet är att digitalisera allt arbete som tidigare skötts via pappershantering.

– Vi hjälper hantverkare att effektivisera deras arbetsgång. Enkelt sammanfattat tar vi hand om processen från offert till faktura och allting som sker däremellan, säger Anton Nyman.

Minuba är användarvänlig produkt som är anpassad för dator, mobiltelefon och surfplatta, där alla installatörer har en egen inloggning till Minubas app. Offerter och fakturering sköts från datorn, medan appen kan användas för bland annat orderhantering, tidrapportering och artikelbeställning. All data sparas digitalt, och resultatet blir ett system där både installatörer och chefer har stenkoll på hela arbetsflödet.

– Med Minuba får man en tydlig överblick över hur det går för företaget. Du ser lätt var du lägger mycket tid, vilka arbeten du jobbar mycket med och vilka material du använder oftast. När du har den här informationen blir det också lätt att se vad som kan göras för att förbättra produktiviteten och lönsamheten, säger Anton Nyman.

Målgruppen för Minuba är i första hand små till medelstora företag, där det finns stora vinster i att gå från analogt till digitalt.

– För installatörer sparar det otroligt mycket tid när de kan sköta sina jobb från mobilen i stället för att åka in och hämta eller lämna papper. Men den kanske allra största vinsten ligger hos småföretagen, där ägaren eller chefen tyvärr ofta också är den som sköter allt administrativt, säger Anton Nyman, och fortsätter:

–Jag träffar många företag där man lägger 40–50 timmar i månaden på administrativt arbete, vilket är jobb som dels är tråkigt, men också tid som inte kan faktureras. Med Minubas lösning är den största delen av administrationen redan gjord, vilket sparar otroligt mycket tid för de här personerna. Att lägga den tiden på annat är med största sannolikhet mycket roligare, men också väldigt positivt för företagets ekonomi.

Minubas lösningar används bland annat av ett antal installationsbolag inom Monterrakedjan.

– Minuba är ett smidigt system som gör vardagen enklare för oss och hjälper oss att hålla koll på våra jobb och timmar. Tidigare använde vi oss av fysiska arbetskort som delades ut till medarbetarna, men nu finns allting digitalt i appen, säger Christian Tidén, vd för Monterra.
Han fortsätter:
– Det innebär att personalen kan utgå direkt från sina hem på morgonen. De kan åka direkt till jobbet och behöver inte längre ta omvägen förbi kontoret. Samma sak gäller när arbetet är klart, då kan man åka hem i stället för att åka till kontoret. Det sparar både tid och pengar för oss som företag, men innebär också en större säkerhet då vi vet att vi inte tappar bort någon information när allting sparas digitalt.

“ Vi hjälper hantverkare att effektivisera deras arbetsgång ” Anton Nyman, VD MINUBA

Minuba erbjuder en tjänst för digital orderhantering, som täcker in hela kedjan från offert till faktura. Syftet med produkten är att digitalisera allt arbete som tidigare skett via papper, vilket sparar både tid och pengar. Tjänsten kostar mellan 79 och 249 kronor per medarbetare, beroende på hur många delar av tjänsten personer behöver ha tillgång till. 

Text: Magnus Carlsson
Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Läs mer på minuba.se

För mer inspirerande läsning

Upptäck fler artiklar här!