Solar Magasin

Team Solar är redo

– Ses vi i Slottsskogen?

Äntligen är det dags igen!
18 maj går Göteborgsvarvet av stapeln, och Team Solar
har laddat för en hel vecka av löpning och gemenskap.

Text: Magnus Carlsson
Foto: Fanny Jingrot

Team Solar har blivit lite av en modern klassiker i motionssammanhang. När Team Solar varje år ställer sig på startlinjen till Göteborgsvarvet är det som en av arrangemangets absolut största startgrupper. Till 2024 hoppas vi samla 400 medarbetare, kunder och leverantörer som springer loppet med oss.

– Göteborgsvarvet med Team Solar är verkligen en av årets riktiga höjdpunkter! Stämningen är på topp från det att den första löparen dyker upp på morgonen, till dess att den sista går hem. Har man inte upplevt det tidigare så är det hög tid att göra det i år, säger Anna Stranne, ansvarig för Team Solar.

Jämför med att köpa en ”vanlig” nummerlapp kommer deltagandet i Team Solar med flera fördelar. Dels startar du längre fram än de flesta – Team Solar springer i väg mellan startgrupp 6 och 7 – och kommer kanske i mål redan innan de sista hunnit starta.

Och på tal om att komma i mål. När du väl gjort det börjar den verkliga festen i Team Solars tältområde. Här väntar mat, öl (och alkoholfritt) samt en välbehövlig massage för den som vill.

– Att springa Göteborgsvarvet är en fantastisk upplevelse i sig. Men att också få dela upplevelsen och prata av sig med kollegor från branschen efter loppet förhöjer allting flera nivåer. Göteborgsvarvet brukar ju också alltid bjuda på bra väder, så vi hoppas på en riktigt skön eftermiddag i vårt tältområde, säger Anna Stranne.

Nytt för i år är att den som tycker att de 21 kilometrarna på Göteborgsvarvet är för många, i stället kan delta i Cityvarvet. Då startar du på Götaplatsen på Avenyn, och därifrån avnjuter du sedan loppets sista 4 300 meter.

Nytt för i år är att den som tycker att de 21 kilometrarna på Göteborgsvarvet är för många, i stället kan delta i Cityvarvet. Då startar du på Götaplatsen på Avenyn, och därifrån avnjuter du sedan loppets sista 4 300 meter.

– Det här är perfekt för den som vill vara med och uppleva folkfesten, men som inte känner sig redo för den långa distansen. Genom att springa Cityvarvet kan man få ta del av allt det vi har att erbjuda ändå, säger Anna Stranne.

I år är också Team Solars deltagande förlängt till att nästan innefatta en hel vecka. Några dagar innan stora Göteborgsvarvet deltar Solar med flera lag i Stafettvarvet, och det stora Team Solar-tältet står kvar även på söndagen då det är dags för Lilla Varvet och Minivarvet.

– Söndagen blir en stor familjedag, där vi välkomnar alla som vill vara med. Här får barnen springa på sina villkor, men det finns också korvgrillning och roliga aktiviteter som bidrar till att skapa en riktig toppendag, avslutar Anna Stranne.

Fakta: Årets tröja

Varje år tar Solar fram en unik tröja, som enbart delas ut till personer som springer med Team Solar. Varje år har tröjan en speciell design, som knyter an till ett särskilt tema.

Vill du vara med på årets härligaste event?

Läs mer om Team Solar