LED-lösning förvandlade kundupplevelsen

På Egetæper fabrik i Gram fick de en belysningslösning som de inte hade föreställt sig.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/egetapper_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUND Egetæpper
UDFORDRING Många behov, få rum
LÖSNING Specialproducerad Kelvin Change

 

 

På Egetæper fabrik i Gram fick de en belysningslösning som de inte hade föreställt sig. Nu har de multifunktionella rum, och kunderna ser produkterna i en helt annan färgåtergivning.

I själva verket hade de redan bestämt sig för en belysningslösning som de var nöjda med. Men då kom Ljuskonsulten Martin Frederiksen från Solar och såg saken i nytt ljus.

Idag har Egetæpper en lösning som skiljer sig avsevärt från vad de ursprungligen föreställde sig. En lösning som utökar rummens möjlighet till användning, och noteras av kunderna.

Kelvin Change i mötesrummet
-En av de idéer som vi kom fram till var att ge möjlighet att växla mellan varmt och kallt ljus i konferensrummet, från den friska, blå dagsljusliknande belysning till det mysiga stearinljus liknande", säger Martin Frederiksen

Han fick reda på att mötesrummet på Egetæpper på dagen användes som ett konferensrum och på kvällstid stannade ofta deltagarna kvar efter möten och njöt av en kopp kaffe.
 
-Med ett enda tryck på en knapp kan du nu ändra rummets funktion från dagsljusbelysning som gör människor klartänkta, till varm stämningsbelysning där du kan sitta och njuta av en välförtjänt kopp kaffe eller te. Det är inte trevligt att sitta kl 21 på kvällen i fullt dagsljus ", säger han.

Belysningsprodukter i detta projekt:
• Lumission Inpact 150 LED Wallwasher, som används i utställningen
• Lumitech Special Mikko R LED Tunable White (Kelvin Change), tillverkad i special variant, används i mötesrum
• Lumitech Special Mikko R LED, tillverkad i special variant, används på kontoren
• Unic Light Wall LED Double, för markering av väggar i korridorer

Särskilt tak kräver speciallösning
Egetæpper hade inte ens övervägt Kelvin Change, eftersom mötesrummet har ett mycket speciellt tak så kan det inte få plats med en standard belysningslösning. Men det var inget problem för Solars belysningskonsult. "Vi har fått producera en armatur som passar så att ingenting behöver förändras i taket," förklarar han.

 

Särskilt tak kräver speciallösning
Egetæpper hade inte ens övervägt Kelvin Change, eftersom mötesrummet har ett mycket speciellt tak så kan det inte få plats med en standard belysningslösning. Men det var inget problem för Solars belysningskonsult."Vi har fått producera en armatur som passar så att ingenting behöver förändras i taket," förklarar han.

Skuggorna av kunder förstörde utställningen
Också i utställningslokalen fanns det problem med belysningen. Här var det installerat spotlights som alla pekade på utställningen, men kunderna själva skuggade produkten när de gick dit.

-Showroomet är en utställning av kvaliteter och färger, så kunden fick inte rätt upplevelse. Färgåtergivningen var också dålig på kvällen när det inte fanns dagsljus, säger Martin Frederiksen.

Han fick istället installera asymmetrisk och indirekt belysning med en mycket bra färgåtergivning.

-Så nu kan du se kvaliteten på mattan och färgen. En fin röd färg ser inte fin och röd ut i dålig belysning. "

Stor kundpotential inom belysning
Martin Frederiksen säger att det råder ingen tvekan om att det finns en stor kundpotential av liknande företag för landets installatörer.

-Det finns otroliga många av dessa byggnader som har mindre rum, hallar, toaletter och administrativa byggnader. Och man tenderar att nedprioritera ljuset här och ignorera den betydelse den har. Det finns en stor kundpotential för installatörerna, säger Martin Frederiksen.

Det är bra nog!
På Egetæpper har ljusförvandlingen inte gått obemärkt förbi. Vi var tvungna att bli färdiga till  40-årsdagen av fabrikschefen, vi kämpade på och vi nådde det. Och deras kunder och gäster sa till dem: "Det är bra nog, det här!" Det är ett stora ord när vi är i södra Jylland, ler Martin Frederiksen.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/egetapper_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/egetapper_3.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/egetapper_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/egetapper_5.jpg