Specialbyggd armatur löste Markans utmaningar

Unika lokaler kräver unika lösningar. Med en specialbyggd armatur fick allaktivitetshuset Markan i Hässleholm en bättre fungerande belysning – som dessutom är billigare i drift och enklare att underhålla.

Markan i Hässleholm har minst sagt unik lokal. Här låg tidigare en officersmäss, men i dag är lokalen ombyggd till en fritidsgård anpassad för många olika aktiviteter. Särskilt ett av fastighetens rum sticker ut, då det har hela 6,5 meter till tak och på en och samma gång används som bland annat danslokal, teaterlokal, yogastudio och klättervägg. 
Lokalens breda användningsområde har historiskt inneburit att Markan haft en utmaning med ljuset. Den gamla belysningen var inte anpassad för ändamålet, vilket minst sagt ställde till med problem.
– Den var inte bra. Den gick tillexempel inte att dimma, det var antingen full kräm eller ingenting, vilket är väldigt dumt när man som vi använder lokalen till så många olika saker. De som tränar yoga vill ha ett lugnt, nedtonat ljus samtidigt som dansarna vill ha det så ljust som möjligt, säger André Sjölund på Markan. Han fortsätter: 
– Dessutom hade tekniken spelat ut sin roll. Det var 30 år gamla lysrör, både uppe och nere. De var dessutom i olika storlekar så det var väldigt krångligt att underhålla.

Lösningen hittades hos Solar Light, som kunde ta fram en specialanpassad lösning utifrån kundens behov.
– Det blir allt vanligare att kunder kommer till oss med väldigt specifika önskemål, vilket är jätteroligt eftersom vi har stor kompetens inom området och vi vet att allt är möjligt, säger Anders Stenvall, försäljningschef på Solar Light. 
– Det kan handla om lösningar som estetiskt eller funktionsmässigt skiljer sig från standardsortimentet. Det tar någon vecka extra jämfört med det som finns i lager, men det blir alltid en unik lösning med ”det lilla extra”.
I det här fallet var slutkundens brief att få en belysning som vid behov kan lysa upp hela rummet, utan att ha formen av en strålkastare. Belysningen skulle också vara energieffektiv och dimbar.
– Lösningen blev en specialbyggd armatur, säger Anders Stenvall. Fyra avlånga armaturer är hopbyggda till en fyrkant, som hänger ner några meter från taket. Det här är ett slutresultat som vi är väldigt stolta över. Det är en specialgjord lösning som löser ett befintligt problem, och som dessutom är väldigt tilltalande rent estetiskt. 

För Markan i Hässleholm är den nya armaturen också en välkommen uppgradering av lokalen. 
– Jag tycker det blev riktigt bra säger André Sjölund. Vi har en grym ljusspridning, men framförallt gillar jag att den går att dimma och därmed är så anpassningsbar, nu har vi en lättanvänd belysning som ger oss allt vi behöver.

"Nu har vi en lättanvänd belysning som ger oss allt vi behöver"

André Sjölund

Vill du veta mer om Solar Light?

Våra produkter inom belysning är noga utvalda. De håller hög kvalitet och ger dig garanterat mycket värde för pengarna under lång tid.

Upptäck Solar Light